Vin sanctiunile pentru echipele care se agata de proiectul Superligii de fotbal. Cine sunt cele patru cluburi "rebele"

Joi, 06 Mai 2021, ora 16:06
3038 citiri
Vin sanctiunile pentru echipele care se agata de proiectul Superligii de fotbal. Cine sunt cele patru cluburi "rebele"
Real Madrid si Barcelona, printre echipele amenintate

UEFA ar putea suspenda pentru o perioada de doi ani din Liga Campionilor si Europa League cluburile de fotbal care nu renunta la proiectul privind infiintarea Super Ligii europene, anunta sportul de televiziune ESPN, citat de presa sportiva spaniola, conform agerpres.ro.

Conform sursei respective, patru dintre cele douasprezece initiatoare ale acestui proiect, Real Madrid, FC Barcelona, Juventus Torino si AC Milan, au ramas dedicate planului lor de lansare a unei competitii private, care sa faca concurenta actualei Ligi a Campionilor.

Cele patru cluburi "rebele" risca sa fie acuzate ca au incalcat un articol din statutul UEFA care interzice "formarea de combinatii sau aliante intre cluburi afiliate, direct sau indirect, la diferite asociatii membre UEFA", fara permisiunea forului fotbalistic continental.

Celelalte initiatoare ale acestui proiect, Chelsea Londra, FC Liverpool, Manchester City, Arsenal Londra, Manchester United si Tottenham Hotspur, toate din Anglia, precum si echipa spaniola Atletico Madrid, au ajuns deja la un acord cu UEFA pentru a ramane fidele competitiilor europene, renuntand oficial la Super Liga, in timp ce italienii de la Inter Milano se pregatesc sa faca acelasi lucru, adauga ESPN.

Potrivit proiectului initial, Super Liga urma sa functioneze ca un sezon regulat intre 20 de cluburi, dintre care 15 ("cluburile fondatoare") sa fie calificate automat in fiecare an, iar celelalte cinci urmau sa participe in baza unei invitatii, "printr-un sistem bazat pe performanta lor din sezonul precedent".

In schimbul angajamentului lor, cluburile fondatoare urmau sa primeasca o plata unica de aproximativ 3,5 miliarde euro destinata exclusiv investitiilor in infrastructura si pentru a compensa impactul crizei Covid-19, dupa cum au anuntat initiatoarele Super Ligii.

A treia echipă scăpată matematic de retrogradare, după Hermannstadt - Petrolul
A treia echipă scăpată matematic de retrogradare, după Hermannstadt - Petrolul
Echipa FC Hermannstadt a învins joi, pe teren propriu, scor 2-0, formaţia Petrolul Ploieşti, într-un meci din etapa a şasea a Superligii. Sibienii au deschis scorul pe teren propriu, în...
Primele două echipe care s-au salvat matematic de la retrogradare, după UTA - Oțelul
Primele două echipe care s-au salvat matematic de la retrogradare, după UTA - Oțelul
Echipa UTA Arad a învins joi, pe teren propriu, scor 3-1, gruparea Oţelul Galaţi, în etapa a şasea din play-out-ul Superligii. După o primă repriză în care Oţelul a avut un gol anulat...
#Real Madrid, #barcelona, #Superliga, #sanctiuni , #stiri fotbal