VIDEO 24 februarie, ziua pe care Hagi si Steaua nu o vor uita niciodata

Miercuri, 24 Februarie 2021, ora 07:57
7682 citiri
VIDEO 24 februarie, ziua pe care Hagi si Steaua nu o vor uita niciodata
Steaua 1987 FOTO twitter

In urma cu 34 de ani, la 24 februarie 1987, Steaua cucerea Supercupa Europei, unul dintre cele doua trofee continentale, care stau in vitrina clubului si a fotbalului romanesc.

Steaua a obtinut dreptul de a disputa Supercupa Europei dupa ce a cucerit, in sezonul 1985/1986, Cupa Campionilor Europeni, in urma finalei de la Sevilla, cu FC Barcelona, 2-0, la loviturile de departajare.

La randul ei, Dinamo Kiev se impusese in finala Cupei Cupelor, la Lyon, cu scorul de 3-0, in fata formatiei Atletico Madrid.

Supercupa Europei s-a disputat la 24 februarie 1987, pe Stadionul Louis II, iar unicul gol al meciului a fost marcat de Gheorghe Hagi, din lovitura libera, in minutul 44.

Venit de la Sportul Studentesc, acesta a reusit cele mai multe goluri in Ghencea, 76 in doar 97 meciuri in perioada 1987-1990, apoi la Galatasaray (59 de goluri), Sportul Studentesc (58 de goluri), Farul Constanta (18 goluri), Real Madrid (16 goluri), Brescia (14 goluri) si FC Barcelona (7 goluri).

Hagi fusese initial luat doar pentru acest meci, dar a ramas la Steaua, la cererea lui valentin Ceausescu.

Antrenorul de atunci al Stelei, Anghel Iordanescu, a folosit urmatoarea echipa: Stangaciu - Iovan, Bumbescu, Belodedici, Barbulescu - Balan, T. Stoica, Boloni, Hagi (Balint '84) - Lacatus (Majearu '89), Piturca.

Dinamo Kiev era antrenata de celebrul Valeri Lobanovski, iar din formatie faceau parte fotbalisti ca Oleg Blohin, Igor Belanov, Anatoli Demianenko, Serghei Baltacea, Vasili Rat, Oleg Kuznetov, jucatori cu multe selectii in nationala URSS.

VIDEO Golul fabulos marcat de Giroud a decis meciul de la Bucuresti din Champions League

Campionatul European de fotbal care trebuia sa se dispute in Romania a fost anulat

A doua victorie la rând pentru Irina Begu, după 7 luni de absență. Cu cine va juca în sferturi
A doua victorie la rând pentru Irina Begu, după 7 luni de absență. Cu cine va juca în sferturi
Jucătoarea română de tenis Irina Begu, revenită în circuitul profesionist după aproape şapte luni de absenţă, s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului WTA 125 de la...
Victoria carierei pentru o tenismenă din România în plină ascensiune. Meci de peste 4 ore, cu o mare favorită
Victoria carierei pentru o tenismenă din România în plină ascensiune. Meci de peste 4 ore, cu o mare favorită
Jucătoarea română de tenis Anca Todoni a reușit cea mai importantă victorie a carierei, în primul tur al turneului WTA 125 de la San Luis Potosi (Mexic), dotat cu premii totale de 115.000 de...
#Steaua 1987, #Supercupa Europei, #victorie, #dinamo kiev , #stiri fotbal