32 de ani de cand AC Milan a surclasat Steaua, in finala CCE! Explicatiile unui esec lamentabil VIDEO

Luni, 24 Mai 2021, ora 15:03
3821 citiri
32 de ani de cand AC Milan a surclasat Steaua, in finala CCE! Explicatiile unui esec lamentabil VIDEO
Milan a surclasat Steaua FOTO facebook

Pe Nou Camp, stadionul Barcelonei, echipa in fata careia Steaua castigase CCE in 1986, nimeni nu se astepta la o finala care sa se termine cu un scor fluviu.

Steaua defilase pana la finala zdrobind la scor Sparta Praga (5-1 si 2-2), Spartak Moscova (2-1 si 3-0), IFK Goteborg (0-1 si 5-1) si Galatasaray (4-0 si 1-1), in vreme ce Milan impresionase doar in semifinale, unde a surclasat pe Real Madrid cu 6-1, scor general, dupa 1-1 si 5-0. Inainte insa fusese la un pas de eliminare, trecand greu de Steaua Rosie Belgrad, calificare la penaltyuri si de Werder Bremen, 0-0 si 1-0.

In ultimul act al competitiei, Milan insa, efectiv, a dat de pamant cu Steaua. La pauza era deja 3-0, iar in minutul 47 tabela arata un neverosmil 4-0, dupa "dublele" lui Van Basten si Gullit. Steaua n-a avut nicio ocazie clara, doar Piturca ajungand la un moment dat intr-o situatie oarecum favorabila din care a ratat insa.

"Noi am fost prea increzatori si nu am urmat programul normal. Dupa ultimul meci de campionat nu am mai intrat in cantonament, si asta ne-a costat. Italienii se temeau de noi. Jucasem de doua ori cu ei pe << San Siro >> si nu ne batusera niciodata. De aceea au intrat foarte concentrati. Noi, in schimb, am fost relaxati, am luat goluri repede si s-a terminat. Lotul era destul de uzat, unii imbatranisem, nu aveam solutii de rezerva. In mod normal, Lung, Rotariu si Stoica nu trebuiau sa joace atunci, pentru ca aveau probleme medicale, dar nu mai aveam jucatori pe masura lor. Dincolo de orice scuza insa, Milan avea o superechipa", a spus Piturca in 2013, pentru Adevarul.

Gica Hagi, care a fost al treilea marcator al competitiei in acel sezon, a avut o explicatie similara: "Ni se ceruse sa luam totul. Campionatul, Cupa si CCE. Lotul era subtire numeric. Am dus greul in 12-13 fotbalisti si nu am mai rezistat la finala".

Steaua nu l-a avut atunci in finala pe Ilie Dumitrescu, care a fost suspendat, iar in locul lui antrenorul Anghel Iordanescu a incercat o mutare surpriza, titularizandu-l pe Daniel Minea. In lot se aflau insa sase jucatori din echipa care castigase trofeul trei ani mai devreme: Iovan, Bumbescu, T. Stoica, Balint, Lacatus si Piturca.

Iata echipele de atunci:

AC Milan: G.Galli - Tassotti, Costacurta (74' F.Galli), Baresi, Maldini - Colombo, Rijkaard, Ancelotti, Donadoni - Gullit (60' Virdis), Van Basten. Antrenor: Arrigo Sacchi

Steaua: Lung - Dan Petrescu, Iovan, Bumbescu, Ungureanu - Hagi, T. Stoica, Minea, Rotariu (46' Balint) - Lacatus, Piturca. Antrenor: Anghel Iordanescu

Misterul Triunghiului Bermudelor, explicat de oamenii de știință
Misterul Triunghiului Bermudelor, explicat de oamenii de știință
Întinderea de apă dintre Florida, Puerto Rico și Bermuda este cunoscută sub numele de Triunghiul Bermudelor. Și-a primit numele în secolul XX, când a fost asociat cu dispariții misterioase...
Comandantul militar al CSA Steaua, reacție neașteptată către FCSB înainte de câștigarea titlului
Comandantul militar al CSA Steaua, reacție neașteptată către FCSB înainte de câștigarea titlului
Clubul CSA Steaua are o reacție categorică față de FCSB înainte de finalul acestui sezon. CSA Steaua București a fost declarată deținătoarea de drept a palmaresului 1947-1998, pe care...
#Milan Steaua 4 0, #milan, #Steaua, #esec, #finala CCE, #barcelona, #trofeu, #explicatii , #stiri fotbal