LPF vrea spectatori pe stadioane. Anuntul sefilor Ligii 1 si scrisoarea adresata autoritatilor

Marti, 06 Aprilie 2021, ora 15:05
1916 citiri
LPF vrea spectatori pe stadioane. Anuntul sefilor Ligii 1 si scrisoarea adresata autoritatilor
Foto: Facebook / Universitatea Craiova

Secretarul General al LPF, Justin Stefan, a adresat, marti, o scrisoare lui Eduard Novak, ministrul Tineretului si Sportului, ca o consecinta directa a deciziei MTS de a permite accesul fanilor DOAR la meciurile ce se vor juca in cadrul Turneului final al campionatului european, pe Arena Nationala.

Textul integral al scrisorii trimise pe adresa oficiala a MTS de catre Secretarul general al LPF:

"Stimate domn,

Revenim prin prezenta la adresele anterioare prin care va solicitam sprjjinul pentru pemiterea accesului suporterilor in stadioanele pe care se disputa meciurile din Campionatul National Liga 1.

Aceste adrese nu au primit niciun raspuns pana la acest moment din partea ministerului pe care il reprezentati si, avand in vedere comunicatul de presa al MTS din data de 06.04.2021 cu privire la faptul ca "meciurile organizate pe teritoriul Romaniei in cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal EURO 2020 se vor desfasura cu spectatori in tribune", va solicitam sa emiteti un memorandum ce va fi prezentat Guvernului Romaniei pentru a se permite accesul suporterilor cluburilor membre LPF in stadioanele pe care se disputa partidele din competitia Campionatul National Liga I.

Respect maxim! O romanca a luat 3 medalii de aur la Campionatul European dupa ce a cersit pe strazi pentru a supravietui

Numarul permis de spectatori se va stabili in functie de dimensiunea si alte caracteristici ale locatiei de desfasurare a partidei de fotbal (nu mai mult de 25% din capacitatea stadionului), tribunele stadioanelor fiind in aer liber si nu in spatii inchise, cu respectarea normelor de distantare sociala, fapt ce diminueaza considerabil riscul de infectare/transmitere a virusului Covid-19.

Consideram ca formularea "nu se creeaza precedent pentru alte evenimente, EURO avand regim special (...) este declarat eveniment de interes public si importanta nationala" este una nefericita, avand in vedere solicitarea iubitorilor de fotbal din Romania de a li se pemite accesul pe stadioanele din tara (solicitare neluata in seama de aproximativ un an de zile), cu respectarea unor proceduri clare, ca de exemplu:

- Pentru eliminarea oricarei aglomerari in zona portilor de acces, se va mari durata pentru care este posibil accesul in stadion, inainte de inceperea partidei de fotbal;

- Accesul in stadion se va face numai dupa ce fiecare spectator care detine un bilet valabil, va fi termoscanat non-contact (ca si in cazul accesului in mall-uri, magazine etc), refuzul efectuarii acestui control conducand la interzicerea persoanei pe stadion;

- Pe biletele de acces se vor tipari informatii suplimentare care pot ajuta la identificarea oricarui spectator, informatii ce pot fi puse la dispozitia autoritatilor sanitare in cazul in care va fi nevoie de acest lucru;

- Organizarea zonelor de acces in incinta stadionului prin marcaje care sa indice distanta fizica regulamentara de 1,5 metri intre persoane;

- Portul obligatoriu al mastii;

- Montarea in stadion a unui numar suficient de dispozitive non-contact pentru igienizarea mainilor;

- Dezinfectarea zonelor comune inainte de inceperea partidei;

- Locuri libere intre spectatori (cel putin trei scaune).

Mentionam ca lista masurilor expusa anterior nu este una exhaustiva si va fi adaptata/completata cu reguli transmise de autoritati.

Ne aratam inca o data disponibilitatea pentru a va sprijini cu tot ce este necesar pentru elaborarea memorandumului ce va fi prezentat Guvernului Romaniei, iar in masura in care considerati ca experienta echipei LPF va poate fi de folos, va stam la dispozitie.

In speranta ca aceasta solicitare nu va trece neobservata, va transmitem sincere salutari.

Cu stima,

Pentru LIGA PROFESIONISTA DE FOTBAL

Secretar General - Justin STEFAN", se arata in scrisoarea LPF.

Ministrul Tineretului si Sportului, Eduard Novak, a anuntat ca la meciurile organizate de Romania la Campionatul European de fotbal vor putea asista spectatori.

"O veste mult asteptata de toata lumea, pe care ma bucur sa o dau azi, de Ziua Internationala a Sportului pentru Dezvoltare si Pace: meciurile organizate pe teritoriul Romaniei in cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal EURO 2020 se vor defasura cu spectatori in tribune.

Prin aprobarea Memorandumului prezentat de Ministerul Tineretului si Sportului in cadrul ultimei sedinte de guvern, Guvernul Romaniei s-a angajat sa adopte legislatia necesara, astfel incat meciurile din cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal Euro 2020 organizate in 2021 pe teritoriul Romaniei sa se poata desfasura cu prezenta in tribune a unui numar maxim de 13.000 de spectatori, reprezentand 25% din capacitatea tribunelor Arenei Nationale", a scris Novak pe Facebook.

"Aceasta decizie a Guvernului Romaniei vine sa incununeze toate eforturile depuse pana acum de tara noastra, atat din punct de vedere financiar, cat si uman si logistic. Avem sansa istorica de a fi parte a unui eveniment sportiv de anvergura si de a demonstra ca ne putem onora obligatiile la cele mai inalte standarde de organizare si siguranta sanitara. Spectacolul sportiv ramane o mare bucurie pentru noi toti, iar calitatea de organizatori este un motiv de recunoastere a capacitatii noastre in acest sens, deci de mandrie nationala", a completat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#lpf vrea spectatori pe stadioane , #clasament liga 1