Scandal monstru la Primaria Iasi pe marginea banilor pentru fotbal. Primarul Chirica, in razboi cu consilierii USR PLUS: "Nu fi nesimtit"

Miercuri, 07 Aprilie 2021, ora 14:14
3277 citiri
Scandal monstru la Primaria Iasi pe marginea banilor pentru fotbal. Primarul Chirica, in razboi cu consilierii USR PLUS: "Nu fi nesimtit"
Stadionul "Emil Alexandrescu" din Iasi

Consilierii locali ieseni au respins proiectul care viza alocarea de noi fonduri pentru clubul de fotbal Politehnica Iasi, sedinta de consiliu fiind extrem de tensionata, cu acuze intre edilul liberal Mihai Chirica si reprezentantii USR PLUS, conform news.ro.

Consilierii s-au reunit miercuri in sedinta extraordinara pentru a vota alocarea sumei de 390.000 de lei echipei de fotbal Politehnica Iasi, conducerea clubului cerand initial 2,4 milioane de lei.

Primarul Mihai Chirica a explicat ca este necesara salvarea echipei de la retrogradarea din prima liga si a cerut acordarea unei noi sanse clubului din Copou.

"Maine (joi - n.r.), Poli Iasi joaca partida restanta cu Viitorul Constanta. Vreau sa mobilizam echipa. Suma reprezinta doar o gura de oxigen. Da, sunt tensiuni la club, exista tabere, dar nu e momentul acum sa transam lucrurile. Hai sa aratam intentia de a face performanta, apoi sa decidem la rece ce avem de facut", a declarat primarul PNL Mihai Chirica.

Consilierii USR PLUS au acuzat inrautatirea situatiei de la clubul iesean din ultima perioada si au invocat faptul ca nu exista oameni profesionisti la conducerea clubului de fotbal.

"Am tot auzit placa asta cu alocarile de fonduri, ca altfel vine apocalipsa. Dar noi am tot dat bani si nu s-a schimbat nimic. Sunteti principalul responsabil, domnule primar", a spus consilierul USR PLUS, Razban Timofciuc.

In replica, edilul Mihai Chirica i-a transmis pe un ton ridicat consilierului USR PLUS: "Nu fi nesimtit. Nu faci nimic. Puneti cruce fotbalului".

In final, proiectul privind alocarea de fonduri pentru clubul de fotbal a fost respins, dupa ce reprezentantii USR PLUS au votat impotriva, iar consilierii PSD s-au abtinut.

Primarul Mihai Chirica a acuzat in finalul sedintei ca USR PLUS a ingropat fotbalul iesean.

Senatorul USR PLUS Marius Bodea a precizat, intr-un comunicat de presa, ca edilul Mihai Chirica nu mai are majoritate in consiliu, iar din acest motiv apeleaza la violenta verbala.

"Chirica bubuie de nervi in Consiliul Local, nu mai reuseste sa-si infraneze pornirile impotriva consilierilor locali USR PLUS. Nu are o majoritate care sa ii cante in struna si atunci apeleaza la violenta verbala. Argumentelor civilizate ale colegului nostru Razvan Timofciuc li s-a raspuns astfel: "nu fi nesimtit asa cum te stiu eu", "esti un isteric mincinos!" si asa mai departe. Pe mine nu ma mai mira iesirile golanesti ale acestui individ, iar mimarea dialogului pe care o face conjunctural nu il tine mult", a spus senatorul USR Marius Bodea.

Totodata, Bodea considera ca Mihai Chirica a facut praf echipa de fotbal si ca edilul este principalul gropar al clubului.

Politehnica Iasi ocupa ultimul loc in clasamentul primei ligi de fotbal, avand 19 puncte dupa 28 de meciuri jucate.

Amendă uriașă dată de Garda de Mediu unei primării din Constanța pentru că nu și-a ridicat deșeurile depozitate pe mai multe terenuri FOTO
Amendă uriașă dată de Garda de Mediu unei primării din Constanța pentru că nu și-a ridicat deșeurile depozitate pe mai multe terenuri FOTO
Reprezentanții Gărzii de Mediu din Constanţa au amendat cu 50.000 de lei o primărie din judeţ, deoarece nu a ridicat deşeurile care erau depozitate ilegal pe mai multe terenuri. Comisarii...
Despăgubiri de milioane de dolari pentru victimele medicului Nassar
Despăgubiri de milioane de dolari pentru victimele medicului Nassar
Departamentul american de Justiţie a ajuns la un acord pentru plata a 138,7 milioane de dolari în procesul civil cu sutele de victime ale fostului medic al Federaţiei americane de gimnastică,...
#scandal, #Poli Iasi, #primarie, #bani , #stiri fotbal