Sansa nesperata pentru condamnatii din Dosarul Transferurilor: ar putea fi eliberati

Luni, 14 Aprilie 2014, ora 15:09
7173 citiri
Sansa nesperata pentru condamnatii din Dosarul Transferurilor: ar putea fi eliberati

Cei opt oameni de fotbal condamnati in Dosarul Transferurilor ar putea fi eliberati din cauza unui posibil viciu de procedura descoperit de Curtea Constitutionala.

Inalta Curte de Casatie si Justitie va decide daca trimiterea dupa gratii a celor opt oameni din Dosarul Transferurilor s-a facut in conditii legale, informeaza B1TV.

Potrivit sursei citate, Curtea Constitutionala a sesizat un posibil viciu de procedura intrucat judecatorii de la Curtea de Apel au combinat vechiul si noul Cod Penal.

Astfel, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis sa formeze o comisie speciala formata din 9 judecatori, care vor decide care sunt principiile dupa care se poate folosi noul Cod Penal.

Ingrijorare in acest caz exista si la Curtea de Apel, care a formulat deja o solicitare catre ICCJ pentru a primi lamuriri in cazul combinarii Codurilor Penale.

In cazul in care se va dovedi ca magistratii de la Curtea de Apel au gresit cand au combinat cele doua Coduri, cei opt oameni de fotbal vor fi eliberati.

Lista condamnarilor din Dosarul Transferurilor

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat, pe 4 martie, la inchisoare cu executare pe cei opt oameni de fotbal implicati in Dosarul Transferurilor, dupa cum urmeaza:

Ioan Becali - 6 ani si 4 luni

Cristi Borcea - 6 ani si 4 luni

Victor Becali - 4 ani si 8 luni

George Copos - 3 ani si 8 luni

Mihai Stoica - 3 ani si 6 luni

Jean Padureanu - 3 ani si 4 luni

Gigi Netoiu - 3 ani si 4 luni

Gica Popescu - 3 ani, 1 luna si 10 zile

Condamnatii au ajuns la inchisoare pe 4 martie, desi mai pot face recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Decizia Curtii de Apel este definitiva, numai ca, potrivit prevederilor din noul Cod Penal, se poate apela la aceasta cale extraordinara de recurs.

Cei opt condamnati, gasiti vinovati de evaziune fiscala, spalare de bani si inselaciune, au creat un prejudiciu total de peste 11,5 milioane de dolari prin transferurile a 12 jucatori.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#viciu procedura Dosarul Transferurilor, #condamnari Dosarul Transferurilor, #viciu procedura Curtea Constitutionala , #dosarul transferurilor