Rummenigge vrea o revolutie in fotbal

Marti, 23 Noiembrie 2010, ora 11:04
1331 citiri
Rummenigge vrea o revolutie in fotbal

Presedintele gruparii Bayern Munchen, Karl-Heinz Rummenigge, totodata seful Asociatiei Europene a cluburilor, propune stabilirea unui calendar distinct intre competitiile rezervate echipelor de club si cele in care sunt angrenate formatiile reprezentative.

Intr-un interviu acordat publicatie Kicker, fostul atacant al nationalei Germaniei a dezvaluit cum ar trebui sa arate anul competitional.

"Opt luni ar trebui rezervate campionatelor interne si cupelor europene, doua luni echipelor nationale, care ar putea disputa 10-12 partide, si ar trebui sa existe alte doua luni de pauza: una de vacanta si una pentru pregatire", crede Rummenigge.

"Nu mai putem accepta un program impus si nici sa punem gratuit jucatorii la dispozitia echipelor nationale", mai spune presedintele lui Bayern, care doreste ca FIFA si UEFA sa ofere asigurari cluburilor, atunci cand jucatorii sunt convocati la nationala, dar si despagubiri in cazul eventualelor accidentari suferite de acestia.

Robben, marul discordiei

Nemultumirile au fost iscate de accidentarea suferita de Arjen Robben inaintea Mondialului jucat in vara in Africa de Sud. Mijlocasul a suferit o ruptura musculara in ultimul amical disputat inantea turneului final, Olanda - Ungaria 6-1, a pierdut primele doua partide, dar a fost recuperat de medicii nationalei batave, pentru care a evoluat in urmatoarele 5 partide, marcand si doua goluri.

Chiar la startul pregatirilor cu echipa de club, accidentarea lui Robben a recidivat insa, astfel ca fotbalistul nu a evoluat nici macar un minut pentru Bayern in acest sezon. Medicul bavarezilor a spus ca recidiva a aparut ca urmare a faptului ca Robben a fost fortat sa evolueze pentru nationala Olandei la turneul final.

Conducerea lui Bayern este acum hotarata sa obtina o despagubire importanta din partea federatiei olandeze, pe care este decisa s-o actioneze in justitie, dupa ce negocierile dintre cele doua parti au intrat in impas.

Un alt caz de acest gen a aparut la mijlocul lunii noiembrie, cand in timpul meciului amical Anglia - Franta, scor 1-2, capitanul lui Liverpool, Steven Gerrard, a suferit o accidentare care il va tine pe tusa pana la mijlocul lunii decembrie. Conducerea "cormoranilor" l-a acuzat pe selectionerul Fabio Capello ca nu l-a inlocuit mai devreme pe jucator, desi exista un gentelman agreement in acest sens, si solicita despagubiri de 500.000 de euro Federatiei de la Londra.

Autor: Ionut Socaciu

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Karl Heinz Rummenigge, #program competitional fotbal , #stiri fotbal