Interviu cu "adevaratul" Ronaldo: "Imi cer scuze tuturor mamelor pe care le-am facut sa sufere"

Marti, 30 Martie 2021, ora 15:49
5378 citiri
Interviu cu "adevaratul" Ronaldo: "Imi cer scuze tuturor mamelor pe care le-am facut sa sufere"
Ronaldo, in finala din 2002 contra Germaniei FOTO UEFA.com

Ronaldo Nazario, de doua ori castigator al Balonului de Aur, actualul actionar majoritar al clubului Valladolid, este protagonistul unui amplu reportaj al prestigioasei reviste Sports Illustrated.

Ronaldo a fost unul dintre cei mai buni atacanti din istorie, fiind numit de fanii sai "Adevaratul Ronaldo", pentru a nu exista vreo confuzie cu portughezul Cristiano Ronaldo.

"Coincidenta este indredibila, dar cu cat sunt mai multi de Ronaldo, cu atat mai bine. Pe mine m-au botezat dupa numele ginecologului din Rio de Janeiro care a ajutat la nasterea mea. Parintii mei erau saraci si nu puteau plati, dar l-au rasplatit pe doctor botezandu-si baiatul cu numele lui", povesteste brazilianul.

In interviul acordat Sports Illustrated, Ronaldo a atins mai multe subiecte, cel mai amuzant fiind legat de frizura sa de la Mondialul din 2002, atunci cand s-a prezentat in finala cu una dintre cele mai ilare tunsori din istoria fotbalului.

"Oribila!", a spus el despre frizura respectiva. "Imi cer scuze tuturor mamelor pe care le-am facut sa sufere, dupa ce copiii s-au tuns in halul acela." Brazilia a batut Germania cu 2-0 in finala din 2002, ambele goluri fiind marcate de Ronaldo.

Ronaldo a vorbit si despre intalnirea cu Michael Jordan, care a avut loc in vara anului 1999, la sediul Nike din Beaverton, Oregon. Cele doua vedete din sporturile lor s-au intalnit pentru prima data. Michael Jordan avea 36 de ani, la un an dupa ce a castigat al saselea si ultimul sau titlu NBA. Ronaldo avea 22 de ani, fusese deja de doua ori cel mai bun jucator din lume si devenise cel mai de temut atacant din istorie. Peste doua decenii mai tarziu, Ronaldo nu se poate abtine sa nu zambeasca la ceea ce i-a spus Jordan in acea zi. Mi-a spus: Esti Michael Jordan al fotbalului.

Ronaldo lucreaza mai ales in biroul din Madrid, dar merge macar de doua ori pe saptamana la Valladolid, unde asista la meciurile echipei si la antrenamente. "Sunt un pic din toate". "Vreau sa fiu aproape de jucatori si sa vad de ce au nevoie, dar incerc sa nu ma apropii prea mult, sa raman la locul meu".

Scopul final al lui Ronaldo este sa vanda Real Valladolid pentru a obtine profit, dar peste cel putin patru ani, cand clubul va fi mult mai bine organizat.

De Craciun, el si-a vizitat familia in Brazilia, unde parintii ei, Sonia si Nelio, au avut Covid si au fost spitalizati timp de trei saptamani. "Acum sunt in siguranta, dar in ultimele doua luni am avut momente foarte dificile", spune el. "Asadar, speram cu totii ca anul acesta va fi mai bun".

"Nu-mi pasa daca oamenii isi amintesc de mine ca fiind Ronaldo Grasutul sau Ronaldo Fenomenul. Am facut tot ce am putut. A fost o cursa grozava si acum am inceput una noua. Si vreau sa fiu si cel mai bun in aceasta cursa"

L-au dat disparut! Un fotbalist roman de top a fugit de la echipa sa

Familia si-a dat acordul! Imagini rare cu Michael Schumacher, facute publice

"Ceausescu ura sportul". Ce a propus dictatorul pentru a face economii

De ce nu il "inghite" Ciprian Marica pe Mirel Radoi

VIDEO "Eu am castigat?" Faza amuzanta cu Andreescu la Miami Open

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#ronaldo, #ronaldo nazario, #brazilianul ronaldo, #ronaldo valladolid , #stiri fotbal