Avertisment pentru naționala României! Ce promisiuni a făcut noul selecționer al Germaniei

Duminica, 01 August 2021, ora 14:38
3125 citiri
Avertisment pentru naționala României! Ce promisiuni a făcut noul selecționer al Germaniei
Hansi Flick. Foto: Facebook

Noul selecţioner al naţionalei de fotbal a Germaniei, Hansi Flick, spune că se va concentra pe atac şi că sub ''bagheta'' sa, Mannschaft va practica un joc ofensiv, notează DPA.

Într-o scurtă declaraţie pentru site-ul Federaţiei germane de fotbal, Flick a arătat, pe de altă parte, că nu ştie care va fi viitorul lui Thomas Mueller şi Mats Hummels la naţională.

''A fi antrenorul naţionalei mă obligă, pentru mine este o uriaşă responsabilitate. Aştept cu nerăbdare să încep munca. Voi face tot posibilul ca să mă asigur că jucăm un fotbal interesant din nou. Vrem ca Germania să aibă din nou succes, vom insista pe faza ofensivă'', a spus Flick.

El a menţionat că a discutat cu unii jucători, fără a specifica numele lui Mueller sau Hummels, dar a indicat că pentru el vârsta nu este un ''impediment'' în a continua meciurile în tricoul naţionalei.

Hansi Flick va fi prezentat oficial ca selecţioner al naţionalei de fotbal a Germaniei pe 10 august în oraşul Frankfurt.

Fostul antrenor al lui Bayern Munchen îl va înlocui pe Joachim Loew, care s-a retras de la conducerea primei reprezentative după EURO 2020, aşa cum anunţase încă de la începutul lui martie.

După campania dezamăgitoare de la Campionatul European, încheiată cu o eliminare în optimi de finală, Hansi Flick va avea puţin timp la dispoziţie până la meciurile din septembrie din Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale 2022.

Una din primele sarcini ale lui Flick va fi să găsească un antrenor cu portarii după plecarea lui Andreas Koepke.

Deocamdată nu este clar dacă Flick va continua să se bazeze pe veteranii Thomas Mueller (31 de ani) şi Mats Hummels (32). Loew a renunţat la ei după CM 2018, dar i-a convocat pentru EURO 2020.

Primele meciuri ale Germaniei cu Flick selecţioner vor fi în preliminariile CM 2022: cu Liechtenstein (2 septembrie, deplasare), Armenia (5 septembrie, acasă) şi Islanda (8 septembrie, deplasare).

În Grupa J, pe 8 octombrie Germania va primi vizita României, pe care în martie a învins-o cu 1-0 la Bucureşti. Mannschaft este doar pe locul 3 în această grupă, în urma surprinzătoarei înfrângeri de acasă cu Macedonia de Nord (1-2).

La sfârşitul lui mai, Flick a semnat un contract pe trei ani pentru a conduce reprezentativa Germaniei după EURO 2020.

Flick a fost secundul lui Loew din 2006 şi până în 2014, an în care Mannschaft a cucerit Cupa Mondială, la turneul găzduit de Brazilia.

După ce a activat o perioadă ca director sportiv în cadrul Federaţiei germane, Flick a devenit secundul lui Niko Kovac la Bayern Munchen, în vara anului 2019, fiind promovat apoi ca antrenor principal, câteva luni mai târziu.

Sub conducerea sa, Bayern a cucerit şapte trofee, cel mai important fiind Liga Campionilor, în 2020.

Flick a decis să se despartă de clubul bavarez din cauza neînţelegerilor cu directorul sportiv Hasan Salihamidzic, solicitând rezilierea contractului său cu Bayern la finalul sezonului trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Habeck la Kiev: "Ucraina are nevoie de tot sprijinul"
Habeck la Kiev: "Ucraina are nevoie de tot sprijinul"
Vicecancelarul german Robert Habeck a făcut o vizită la Kiev, însoțit de o delegație economică din Republica Federală. Pe lângă sprijinul acordat de statul german Ucrainei, s-a vorbit și...
Decizie oficială. Ce se întâmplă cu selecționerul de 36 de ani al Germaniei după Euro 2024
Decizie oficială. Ce se întâmplă cu selecționerul de 36 de ani al Germaniei după Euro 2024
Julian Nagelsmann şi-a prelungit cu doi ani contractul de selecţioner al Germaniei, până în 2026, a anunţat vineri Federaţia germană de fotbal (DFB) pe site-ul său oficial, informează...
#nationala Romaniei, #Germania, #hansi flick , #nationala