România visează la baraj, dar calificarea la CM 2022 e încă foarte departe! De ce nu e bine să ne facem iluzii

Marti, 12 Octombrie 2021, ora 09:143377 citiri
România visează la baraj, dar calificarea la CM 2022 e încă foarte departe! De ce nu e bine să ne facem iluzii
România FOTO frf.ro

Naționala României a învins Armenia și este pe locul doi în grupă, având șanse mari să se prindă barajul pentru Mondiale.

Cu două victorii în ultimele meciuri, cu Islanda (acasă) și Liechestein (deplasare), tricolorii sunt siguri de prezența la baraj, dar de acolo lucrurile nu sunt deloc simple.

Dintre cele 10 care se vor clasa pe locul 2 în grupele preliminare vor fi selectaţi 6 capi de serie, pe baza punctelor câştigate în grupe, fără să se pună la socoteală rezultatul cu ultima clasată.

Vor exista 6 capi de serie care vor juca contra altor 4 echipe care s-au clasat pe locul 2 în grupele preliminare, plus două echipe care vor veni din Liga Naţiunilor.

Barajul se va disputa într-o singură manşă, pe terenul capilor de serie. După baraj, vor exista 6 echipe calificate mai departe. Prin tragere la sorţi, se vor stabili 3 echipe gazdă şi 3 oaspete, pentru ultimul baraj, care se va juca tot într-o singură manşă.

Așadar, presupunând că prinde barajul, România va mai avea două meciuri de foc pentru a se califica la Campionatul Mondial.

Vezi AICI situația din grupele de calificare la CM 2022

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News