Romania, aproape de un esec istoric: Adio Euro 2020 la Bucuresti?

Joi, 05 Noiembrie 2015, ora 07:04
8553 citiri
Romania, aproape de un esec istoric: Adio Euro 2020 la Bucuresti?
Foto: Captura DigiSport

Romania este foarte aproape de a inregistra un esec istoric, putand pierde dreptul de a organiza meciuri la Campionatul European din 2020.

Bucurestiul a fost desemnat oras gazda la turneul final din 2020 in urma cu ceva mai mult de un an, insa pana in acest moment n-au fost incepute niciuna dintre lucrarile majore de infrastructura asumate de tara noastra prin dosarul de candidatura.

Mircea Sandu, fost presedinte al FRF si fost membru in Comitetul Executiv al UEFA, a sustinut, la DigiSport, ca Romania are sanse mari sa ramana fara dreptul de a organiza cel mai mare eveniment sportiv din istoria tarii.

Acesta acuza ca se fac investitii in alte orase, si da ca exemplu noul stadion din Targu Jiu, in timp ce investitiile promise in dosarul depus la UEFA intarzie sa inceapa.

"Au trecut un an si doua luni de cand am aprobat in Comitetul Executiv la UEFA si nu vad sa se fi intamplat ceva acolo. Dosarul ala are niste obligatii foarte clare, pe care statul roman prin guvernul Romaniei si le-a asumat si nu am vazut nimic intr-un an si doua luni de zile. Noi facem stadion la Targu Jiu... Hai sa va spun: erau 5 orase mari desemnate de Guvern sa fie fan-zone: Timisoara, Craiova, Iasi, Cluj, Constanta. Te obliga dosarul de candidatura sa ai 5 orase care sa fie fan-zone in care sa dezvolti, sa promovezi, sa faci niste investitii", a inceput Sandu.

Acesta a precizat si care erau investitiile prioritare pentru Romania, in vederea organizarii Euro 2020.

"In primul rand, cele 4 stadioane din Bucuresti care trebuiau sa gazduiasca antrenamentele pentru cele 4 meciuri trebuie sa fie la 4 stele. Noi am desemnat stadioanele Steaua, Dinamo, Rapid si Tineretului (Arcul de Triumf - n.red.). Trebuie sa aiba tribunele acoperite.

In plus, in Bucuresti trebuie facut metroul de la aeroport pana in centru, pana in 2019. Trebuie facuta autostrada Bucuresti - Nadlac", a mai spus fostul sef al FRF.

Bucurestiul a obtinut, in septembrie 2014, dreptul de a organiza patru meciuri la Campionatul European din 2020, trei din faza grupelor si unul din optimile de finala.

Partidele ar urma sa aiba loc pe National Arena, iar alte patru stadioane din Capitala ar urma sa fie utilizate ca baze de pregatire pentru reprezentativele care vor evolua in tara noastra.

Guvernul Romaniei s-a angajat ca va finaliza pana in 2019 mai multe proiecte de infrastructura, cele mai importante fiind o linie de metrou pana la Aeroportul Otopeni si o autostrada care sa lege Capitala de vamile din vestul tarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Bucuresti Euro 2020, #Romania pierde Euro 2020, #Bucuresti Romania Campionat European 2020, #Euro 2020 Romania , #meciuri