Rechizitoriul DNA: Cum vor procurorii sa-i "infunde" pe Sandu si Dragomir

Marti, 18 Iunie 2013, ora 19:42
3065 citiri
Rechizitoriul DNA: Cum vor procurorii sa-i "infunde" pe Sandu si Dragomir
Foto: Sport Total FM

DNA arata, in rechizitoriul prin care i-au deferit justitiei pe Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, ca acestia au cunoscut situatia reala, respectiv ca "U" Craiova nu a chemat Federatia in judecata, totul fiind o eroare a grefierului din instanta, dar au deformat-o, pentru a putea exclude echipa.

"Aprecierea ca s-a comis o abatere grava, prin promovarea de actiuni in care ar fi figurat ca parte si Federatia Romana de Fotbal, a fost facuta de inv. Mircea Sandu in fata tuturor membrilor Comitetului Executiv, Dumitru Dragomir si de consilierul juridic al Federatiei Romane de Fotbal care a incheiat referatul cerut de Federatia Romana de Fotbal, sub acest aspect. Acest referat nu este explicit referitor la continutul faptelor ce ar constitui abatere grava, ci se limiteaza doar sa faca o insiruire a existentei unor procese de natura civila, pe rolul instantelor de judecata", se arata in rechizitoriul transmis instantei de judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Anchetatorii mai sustin, in documentul citat, ca reaua credinta a conducerii Federatiei Romane de Fotbal si a Ligii Profesioniste de Fotbal, prin reprezentantii sai legali, in ceea ce priveste situatia cauzelor aflate pe rolul instantelor, in sensul ca ar fi chemata in judecata si FRF se evidentiaza pe deplin din stenograma sedintei Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal.

"Astfel, Mircea Sandu mentioneaza ca la instante s-a comis o eroare de catre grefier in ceea ce priveste situatia, ca parte, a Federatiei Romane de Fotbal. Este evident ca reprezentantii Federatiei Romane de Fotbal si Ligii Profesioniste de Fotbal au cunoscut adevarata situatie faptica, dar au prezentat-o deformat tocmai pentru a determina luarea masurii excluderii clubului de fotbal", arata procurorii.

La sedinta Comitetului Executiv, noteaza anchetatorii, Mircea Sandu a spus: "Faptul ca in acest dosar apare concertata si Federatia Romana de Fotbal este o eroare care nu ne apartine, ci grefierului, fir-ar al dracului, ca a primit si inregistrat cererea de chemare in judecata si a efectuat actele".

"Aceasta atitudine a lui Mircea Sandu si Dumitru Dragomir evidentiaza pe deplin ca acestia au actionat in deplina cunostinta de cauza pentru excluderea FOTBAL CLUB U CRAIOVA cu orice pret si reprezinta un exces de putere", sustin magistratii DNA.

La adoptarea hotararii Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal de excludere a "U" Craiova s-a retinut ca abatere si aceea ca formatiunea sportiva craioveana a indus in eroare Liga Profesionista de Fotbal in sensul ca a cerut si a obtinut drepturile TV cuvenite in contul altei societati decat clubul sportiv, singurul indrituit a le primi, se mai arata in documentul citat.

Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, trimisi in judecata!

In acest context, noteaza procurorii, este de precizat ca Liga Profesionista de Fotbal, si in anii anteriori, a dat drepturile cuvenite din TV tot la alta societate, alta decit clubul sportiv, stare de fapt cunoscuta indeaproape si acceptata ca atare de catre Liga.

"Aceste imprejurari exclud inducerea in eroare a Ligii Profesioniste de Fotbal, asa cum se sustine in hotararea de excludere provizorie a FOTBAL CLUB U CRAIOVA, insa sustinerea s-a facut de catre Dumitru Dragomir si Mircea Sandu pentru a determina membrii Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal sa adopte hotararea urmarita de acestia", mai arata DNA.

Aceasta stare de fapt, sustin procurorii, este demonstrata si prin urmatoarele: Liga Profesionista de Fotbal a trimis drepturile TV cuvenite unor cluburi sportive, in anii 2010-2011, anume Otelul Galati, Steaua Bucuresti, CFR Cluj si Unirea Urziceni, la alte persoane juridice, altele decat cluburile sportive afiliate, singurele indrituite a primi aceste drepturi, asa cum sustin Sandu si Dragomir.

Mai mult, spun procurorii, Liga Profesionista de Fotbal, in 2010, a trimis drepturile banesti TV ale clubului Gloria Bistrita sotiei lui Mircea Sandu, deci nu clubului sportiv.

"Asa fiind, este greu de inteles ca se imputa incalcarea doar pentru FOTBAL CLUB U CRAIOVA, nu si celorlalte situatii precizate mai sus, daca nu se accepta aceea ca imputatia s-a formulat pentru a da o mai mare greutate sustinerilor pentru excluderea provizorie a clubului sportiv si a determina pe ceilalti membrii ai Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal, in acest sens", se mai arata in document.

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, si cel al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie in dosarul dezafilierii Universitatii Craiova, a anuntat, luni, DNA.

Sandu si Dragomir sunt acuzati de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor forma calificata, folosire a influentei ori autoritatii persoanei care indeplineste o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite si infractiunea de sustragere de sub sechestru, s-a precizat intr-un comunicat remis de DNA.

Dosarul a fost inaintat Judecatoriei Sectorului 2 si are primul termen in 12 septembrie.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#rechizitoriu DNA Sandu Dragomir, #mircea sandu dumitru dragomir, #caz craiova dna , #stiri fotbal