Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Razvan Burleanu, presedinte FRF: "Am mari indoieli ca Liga I se mai poate incheia pe teren"

Vineri, 24 Iulie 2020, ora 14:50
3063 citiri
Razvan Burleanu, presedinte FRF: "Am mari indoieli ca Liga I se mai poate incheia pe teren"
Foto: Facebook / FC Dinamo Bucuresti

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Razvan Burleanu, a afirmat, vineri, la Izvorani, ca in momentul de fata, tinand cont de numarul mare de jucatori infectati cu noul coronavirus, are mari indoieli ca Liga I se mai poate incheia pe teren.

"Cu siguranta asta ne-am dorit inca de la bun inceput, competitiile sa se termine pe teren, dar in momentul de fata am mari indoieli ca Liga I se mai poate incheia pe teren, luand in calcul toate aceste cazuri pe care le avem si care vedem ca de la zi la zi cresc.

Si cand spun ca am mari indoieli ca aceasta competitie se mai poate termina pe teren, ma refer fara ca integritatea sportiva sa nu aiba de suferit, fara ca sanatatea jucatorilor sa nu aiba de suferit", a declarat Burleanu.

Intrebat ce echipa ar trebui desemnata campioana daca Liga I se va intrerupe inainte de final, oficialul FRF a spus: "Nu am un raspuns la aceasta intrebare, eu am solicitat in repetate randuri Ligii Profesioniste de Fotbal si cluburilor de liga I sa se intalneasca intr-o Adunare Generala si sa stabileasca scenariile pentru orice situatie in care s-ar afla, de aceea in momentul de fata avem aceasta incertitudine, nimeni nu stie in momentul de fata cine va merge in Europa League daca se va opri campionatul, cine va merge in Champions League si cine va retrograda.

Eu am solicitat LPF sa ia in calcul toate aceste variante. Prin urmare tot Liga Profesionista de Fotbal si cluburile trebuie sa decida acest lucru, numai ca in momentul de fata cu siguranta vor fi si foarte multe cluburi nemultumite".

Burleanu a precizat ca toate cluburile de fotbal la care s-au inregistrat mai multe cazuri pozitive la coronavirus ar trebui sanctionate conform protocolului medical.

"Cu siguranta ca ar trebui sanctionate cluburile care au cazuri de coronavirus de catre federatie, prin Comisia de disciplina, cat si de catre autoritatile statului, mai ales ca avem un protocol medical cu sanctiuni", a mai spus Burleanu.

De la reluarea campionatului Ligii I la fotbal, au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 la jucatorii si angajatii cluburilor FC Dinamo, FC Botosani, CFR Cluj si Universitatea Craiova, ceea ce a dus la suspendarea meciurilor celor patru formatii si la deschiderea unor anchete epidemiologice de catre Directiile de Sanatate Publica.

Razvan Burleanu a participat vineri, la Complexul Olimpic Sydney 2000 din Izvorani, la festivitatea de prezentare a echipamentului echipei olimpice pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo si al Adunarea Generala a COSR.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#burleanu liga 1 sezon incheiat , #jucatori