"N-am banii lui Copos sau Becali". Cine este Victor Angelescu, patronul care a dus Rapidul in Liga I

Marti, 18 Mai 2021, ora 11:34
19638 citiri
"N-am banii lui Copos sau Becali". Cine este Victor Angelescu, patronul care a dus Rapidul in Liga I
Victor Angelescu FOTO Rapid TV

Victor Angelescu (37 de ani) este omul de numele caruia se leaga revenirea Rapidului in prima divizie de fotbal.

Victor Angelescu va fi cel mai tanar patron de echipa din Liga I, daca tinem cont ca Adrian Mititelu Jr. e numarul unu la Craiova doar pana la eliberarea tatalui sau.

Angelescu a jucat fotbal la juniorii Sportului Studentesc si a mai fost implicat ca investitor la echipe precum ASR Brasov sau Sportul Snagov.

S-a apropiat de Rapid la insistentele lui Daniel Niculae, actualul presedinte al echipei feroviare.

In august 2018, cand a preluat un pachet important de actiuni, Angelescu declara: "Daniel Niculae m-a abordat in urma cu 5-6 luni si mi-a propus sa investesc la Rapid. Am refuzat initial. Am fost la un meci alaturi de el si de un prieten comun. Era cu 3-4 zile inaintea meciului cu CSA Steaua, de pe Arena Nationala. Nu a reusit sa ma convinga nici atunci. Am ramas impresionat de ce s-a intamplat acolo, la derby-ul din Liga a 4-a. Mi-am dat seama ca nu exista o galerie mai frumoasa in tara si mi-am zis ca e un semn. Am fost naiv pana atunci. Derby-ul Rapid-CSA Steaua m-a convins!".

"Am zis de la inceput ca n-am fost rapidist de mic, nu sunt rapidist nascut, nu m-am batut cu pumnii in piept", a afirmat recent el. "Rapidist inseamna cand pui interesul clubului mai mult de interesul tau. N-am banii lui George Copos sau Gigi Becali, dar voi face totul pentru Rapid. Vom avea un buget bun pentru Liga I".

Victor Angelescu este legat din 2009 de firma ceha APS Holding, specializata in recuperarea de creante si in afaceri imobiliare.

El a fost manager general al APS Romania pana in aprilie 2016, cand a fost numit in cadrul aceleiasi companii pe pozitia de responsabil de dezvoltarea societatii in Europa de Sud-Est.

"Am destui bani sa sustin Rapidul in Liga I", sustine Angelescu. Din pozitia de reprezentant al APS Holding, el detine 97% din actiunile clubului Rapid.

Intr-un interviu acordat anul trecut, el afirma ca a investit 1,5 - 2 milioane de euro din momentul in care a ajuns la Rapid.

Inainte de a lucra pentru APS Holding, Victor Angelescu a avut pozitii de management la EuroBank AFG si ProfiCredi IFN.

A absolvit in 2010 Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Nicolae Titulescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Șoc la Rapid! Veteranul echipei îi face loc lui Șumudică, mesaj cu trimitere către Dan Șucu
Șoc la Rapid! Veteranul echipei îi face loc lui Șumudică, mesaj cu trimitere către Dan Șucu
Rapid l-a schimbat pe Cristiano Bergodi din postura de antrenor cu un trio de antrenori interimari, principal fiind Bogdan Lobonț. O mare parte a fanilor îl cer însă pe Marius Șumudică,...
Planul fenomenal la care lucrează Dan Șucu. Și-a propus aducerea unui nume uriaș la Rapid
Planul fenomenal la care lucrează Dan Șucu. Și-a propus aducerea unui nume uriaș la Rapid
După "falimentul" proiectului Cristiano Bergodi, acționarul majoritar al Rapidului, Dan Șucu, lucrează la un plan nou pentru Rapid. Conform informațiilor furnizate de jurnalistul Sorin...
#victor angelescu, #Rapid, #angelescu patron, #Mihai Iosif , #stiri fotbal