Ce a spus Mirel Radoi despre greseala comisa de Tiberiu Capusa la penalty-ul care a decis meciul cu Anglia

Duminica, 06 Iunie 2021, ora 21:57
6019 citiri
Ce a spus Mirel Radoi despre greseala comisa de Tiberiu Capusa la penalty-ul care a decis meciul cu Anglia
Mirel Radoi

Selectionerul Mirel Radoi s-a declarat multumit de evolutia si atitudinea jucatorilor echipei Romaniei in amicalul cu Anglia, in ciuda infrangerii, si crede ca are o baza pe care sa construiasca la meciurile din preliminariile Cupei Mondiale din 2022.

Nicolae Stanciu a elucidat misterul despre gestul sau din meciul cu Anglia. De ce nu a vrut sa ingenuncheze in semn de solidaritate pentru "Black Lives Matter"

"A fost o partida destul de intensa, echilibrata. Am avut situatiile noastre, cred ca cel putin in prima repriza, exceptand cele doua bare, una cu capul de la 14 metri, am incercat sa ne facem jocul.

Am reusit la inceput, prin asezarea noastra 4-3-3, contra asezarea lor 4-2-3-1, am intampinat ceva probleme pana am reusit sa inchidem spatiile intre linii in zona 2, dupa care am reusit sa ne facem jocul.

Daca sunt suparat asta seara, la fal ca la meciul cu Georgia, sunt suparat pentru ca reusim sa ajungem acolo, in fata portii, si nu reusim sa inscriem. A fost un joc echilibrat de ambele parti, dar cred ca in anumite momente am fi putut avea alte decizii.

Nu a fost un debut foarte fericit pentru Capusa, la faza aceea era clar ca trebuia sa mai astepte putin, a plecat prea devreme, a depasit linia mingii, dar cred ca un jucator tanar ca el poate invata din astfel de momente.

Dupa un sfarsit de sezon apar din nou anumite situatii in care trebuie sa facem schimbari fortate pentru ca jucatorii resimt o stare de oboseala foarte mare. Trebuie sa ne adaptam si sa facem aceste schimbari din mers.

Nu am avut un numar fix de jucatori pe care sa-i debutam, ne-am propus doar ca jucatorii care sunt in forma sa fie la echipa nationala si am incercat ca toti jucatorii care au fost prezenti la aceasta actiune sa incercam sa-i facem sa joace.

Din pacate, avem si noi limitele noastre si de aceea diferenta de valoare si de preturi intre jucatori. Dar eu cred ca in aceasta seara nici Anglia nu se astepta sa le punem atatea probleme. E un motiv imbucurator pentru mine ca reusim sa ne cream atatea ocazii intr-un meci asa de important cu o nationala puternica, precum Anglia.

In momentul in care ai 2-3 situatii cu o astfel de nationala cred ca trebuie sa marchezi cel putin un gol. Eu ma bucur de acest joc din seara asta, pentru ca avem pe ce sa construim in urmatoarea fereastra din septembrie.

Nu prea vorbesc de arbitraj, dar daca dai penalti la acel fault al lui Chiriches, cred ca in momentul acesta putem discuta si de acel penalti la Ivan, chiar daca era spre sfarsitul jocului, daca arbitrezi cu aceeasi greutate aceste dueluri. Spre deosebire de jucatorul lor, jucatorul nostru are o taietura desteul de mare, cum a venit (n.r. - portarul Johnstone) cu genunchiul, cu cotul direct in cap.

Nu ma leg de lucrurile astea, asta nu insemana ca acest penalti putea fi marcat, dar intr-un meci asa de important, in momentul in care ai asemenea decizii, o echipa mai mica a Romaniei decat acea a Angliei, cred ca si ei trebuie sa tina cont de aceste decizii. Ma bucura jocul, determinarea, daruirea, am avut curaj, am avut personalitate, de aici putem sa mergem cu incredere pentru celelalte partide care urmeaza in septembrie.

M-a bucurat ca in momentul in care Anglia a reusit sa aduca noua jucatori in jumatatea noastra de teren, am resit sa iesim cu constructie elaborata si am avut situatiile noastre. Din pacate nu am reusit sa inscriem", a spsu Radoi la ProX.

Anglia a invins Romania pentru prima data in ultimii 51 de ani, scor 1-0 (1-0), intr-un meci amical disputat, duminica, la Middlesbrough.

A marcat: Rashford '68 (p).

Debutant in echipa nationala, Tiberiu Capusa (jucator al echipei Viitorul care a evoluat sezonul trecut imprumutat la Chindia) l-a faultat pe Grealish in careu, la un minut dupa ce a intrat pe teren. Rashford a transformat lovitura de la 11 metri;

In minutul 77, Chiriches l-a faultat in careu pe Calvert-Lewin si arbitrul portughez Tiago Bruno Lopes Martins a dictat din nou penalti. Nita a aparat sutul lui Henderson de la 11 metri.

Anterior, Anglia a invins ultima oara Romania la Cupa Mondiala din Mexic, din 1970, cu scorul de 1-0. Englezii au castigat, duminica, pentru prima data pe teren propriu impotriva Romaniei. Palmaresul intalnirilor Romania - Anglia este egal, trei victorii, sase egaluri, trei infrangeri.

Veste teribilă pentru naționala României. Internaționalul scos cu targa de pe teren va lipsi la Euro 2024 VIDEO
Veste teribilă pentru naționala României. Internaționalul scos cu targa de pe teren va lipsi la Euro 2024 VIDEO
Selecționerul Edi Iordănescu a primit o veste neplăcută de la unul dintre cei mai în formă internaționali români, în perspectiva participării României la Euro 2024. Astfel, Olimpiu...
România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
Poate România ține pasul cu schimbările rapide care au loc în marile economii europene? Și ce-ar trebui să facă pentru a nu fi lăsată în urmă? O analiză de Sabina Fati. Un Raport al...
#Mirel Radoi selectioner Romania, #Mirel Radoi, #Romania , #Romania Anglia