Probleme mari cu stadioanele noi din Romania: Investitii enorme pentru suprafete de joc impracticabile

Marti, 28 August 2018, ora 17:49 5105 citiri
Foto: FRF

In ultimii ani, in Romania s-au construit mai multe stadioane moderne, insa suprafetele de joc pare ca au fost neglijate de cei care ar trebuie sa le ingrijeasca. Astfel, zecile si sutele de milioane de euro investite in arene sunt irosite pentru echipele nu le pot folosi.

National Arena are o problema majora cu gazonul inca de la inaugurare si nici instalatia de iluminat artificial cumparata cu un milion de euro nu ajuta.

Potrivit celor de la DigiSport, FCSB a decis sa dispute meciul cu FC Botosani, din etapa a saptea a Ligii 1, la Voluntari.

Asta pentru ca suprafata de joc de pe Arena Nationala este aproape distrusa si oficialii clubului nu cred ca va fi practicabila dupa ce echipa va juca acolo joi seara, in Europa League.

Aceeasi situatie este si la Ploiesti, un alt stadion nou din tara noastra. Acolo ar trebui sa joace echipa nationala meciul cu Muntenegru, de pe 7 septembrie, asta daca UEFA nu se va opune.

Telekomsport anunta ca forul continental va trimite o delegatie la Ploiesti pentru a inspecta gazonul si, daca reprezentantii UEFA nu vor fi multumiti, FRF va trebui sa gaseasca o alta arena.

Si va fi dificil intrucat si la Craiova, pe cel mai nou stadion din Romania, sunt probleme majore, oficialii si jucatorii celor de la Universitatea plangandu-se public de starea deplorabila a gazonului, care nu se fixeaza nici la aproape un an de la inaugurare.

Investitiile in stadioane din Romania au depasit cu mult "borna" celor 300 de milioane de euro, numai Arena Nationala avand un cost de peste 230 de milioane.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News