Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Fotbal > stiri fotbal
A   A   A

Premierul Spaniei a anuntat data la care va fi reluata La Liga

Premierul Spaniei a anuntat data la care va fi reluata La Liga
Foto: Instagram/La Liga
Prima divizie a campionatului de fotbal al Spaniei, La Liga, va fi reluata pe 8 iunie, cand majoritatea provinciilor spaniole vor fi in ultima etapa a restrictiilor impuse in conditiile pandemiei de coronavirus, a anuntat sambata premierul Pedro Sanchez, potrivit EFE.

"In saptamana care incepe pe 8 iunie, reluarea marilor competitii sportive si profesioniste, in primul rand La Liga, va fi autorizata", a declarat Pedro Sanchez intr-o conferinta de presa.

Toate competitiile fotbalistice din Spania au fost suspendate pe 12 martie din cauza pandemiei. Cluburile din primele doua divizii au fost autorizate intre timp sa reia antrenamentele.

Un protocol de reluare a antrenamentelor a fost elaborat de La Liga, Federatia spaniola de fotbal (RFEF) si de medici, dupa aprobarea data de autoritatile sanitare si sportive din aceasta tara.
Conform protocolului, jucatorii incep prin a se antrena singuri, pe teren fiind permisa prezenta a cel mult sase fotbalisti. Jucatorii trebuie sa vina deja echipati la centrul de antrenament, iar cand nu se antreneaza, trebuie sa poarte masca si manusi. Dupa fiecare sedinta de pregatire, ei vor primi o punga cu tinuta de antrenament pentru ziua urmatoare.

La Liga a fost suspendata cand mai erau de jucat 11 etape. In clasament, pe primul loc este FC Barcelona, cu un avans de doar doua puncte fata de Real Madrid.
Facebook ShareTweet
 Sambata, 23 Mai 2020, ora 17:00

 Articol citit de 1519 ori

Citeste si: