Pep Guardiola si-a decis viitorul la Manchester City: "Calatoria continua"

Joi, 19 Noiembrie 2020, ora 15:58
2420 citiri
Pep Guardiola si-a decis viitorul la Manchester City: "Calatoria continua"
Pep Guardiola

Antrenorul spaniol Pep Guardiola si-a reinnoit pentru inca doua sezoane, pana in iunie 2023, contractul cu Manchester City, care urma sa expire la finalul acestui sezon, a anuntat joi clubul din Premier League, citat de EFE, conform agerpres.ro.

Guardiola, 49 ani, a preluat Man City in 2016, cu care a castigat doua titluri, Cupa Angliei, Cupa Ligi engleze (3) si Supercupa Angliei (2). Liga Campionilor a ramas singura competitie in care City nu a reusit sa ajunga nici macar in faza semifinalelor.

"De cand am ajuns la Manchester City, am fost facut sa ma simt binevenit atat in club cat si in oras. De atunci am reusit foarte multe impreuna, am marcat goluri, am castigat jocuri si trofee, suntem cu totii foarte mandri de aceste succese", a declarat Guardiola.

"Prelungirea contractului lui Pep este urmatorul pas firesc intr-o calatorie care a evoluat de-a alungul anilor. Este un rezultat al increderii reciproce si al respectului care exista intre el si club", a declarat presedintele lui City, Khaldoon Mubarak. "Calatoria continua" a fost mesajul cu care a fost facut anuntul pe site-ul oficial.

City, sub bagheta lui Guardiola, a devenit primul club din Anglia care a strans 100 puncte intr-un sezon (2017/2018).

Actualul sejur de cinci ani la un singur club este cel mai lung de cand Guardiola activeaza ca antrenor. El a petrecut patru ani pe banca Barcelonei si alti trei la Bayern Munchen, inainte de a ajunge in Premier League.

In acest sezon, Manchester City ocupa locul zece, cu un meci mai putin disputat dupa opt etape, la sase puncte de liderul Leicester City.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pep Guardiola, eliminat din Liga Campionilor: ”Nu regret nimic”
Pep Guardiola, eliminat din Liga Campionilor: ”Nu regret nimic”
Pep Guardiola, antrenorul echipei engleze Manchester City, a declarat că "rezultatele sunt cele care contează în fotbal", după ce elevii săi au fost eliminaţi la loviturile de departajare de...
Guardiola, criticat de un fost jucător după pierderea calificării în Champions League. "Am uitat stilul nostru"
Guardiola, criticat de un fost jucător după pierderea calificării în Champions League. "Am uitat stilul nostru"
Sebastian Schweinsteiger a fost jucător de bază la Bayern Munchen și a fost antrenat de către Pep Guardiola în perioada 2013-2015. Pep Guardiola tocmai a pierdut la penalty-uri în fața...
#Pep Guardiola, #manchester city, #contract, #prelungire , #stiri fotbal