Pe cine au votat Cosmin Contra si Ciprian Tatarusanu la Gala FIFA

Marti, 24 Septembrie 2019, ora 14:01
3822 citiri
Pe cine au votat Cosmin Contra si Ciprian Tatarusanu la Gala FIFA
Foto: frf.ro

Selectionerul echipei nationale de fotbal a Romaniei, Cosmin Contra, a votat pentru Lionel Messi, la cel mai bun fotbalist al anului, in Gala ''The Best'' FIFA, si pentru Jurgen Klopp, la cel mai bun antrenor, in timp ce capitanul reprezentativei, Ciprian Tatarusanu, i-a preferat pe Mohamed Salah, respectiv Mauricio Pochettino.

Podiumul lui Contra la cel mai un fotbalist al anului, premiu cucerit de Messi, a fost format din jucatorul argentinian al echipei FC Barcelona, pe primul loc, urmat de atacantul francez Kylian Mbappe (PSG) si de fundasul olandez Matthijs De Ligt, transferat in aceasta vara de la Ajax la Juventus.

Selectionerul a optat la cel mai bun antrenor pentru germanul Jurgen Klopp (Liverpool), cel care a fost de altfel si laureatul sectiunii. Pe locul al doilea, in topul lui Contra, a fost Didier Deschamps, selectionerul echipei Frantei, campioana mondiala en titre, iar pe trei a fost pozitionat argentinianul Mauricio Pochettino (Tottenham).

Tatarusanu i-a asezat pe podiumul sectiunii cel mai bun fotbalist pe egipteanul Salah (Liverpool), urmat de Messi si de portughezul Cristiano Ronaldo (Juventus).

La antrenori, favoritul lui Tatarusanu a fost Pochettino, finalist al Ligii Campionilor in sezonul trecut, urmat de Klopp, cel care a cucerit trofeul Champions League cu ''cormoranii'', si de olandezul Erik Ten Hag (Ajax).

Liviu Ciobotariu, selectionerul echipei Libanului, i-a votat la antrenori pe Klopp pe primul loc, Pep Guardiola (Manchester City) pe locul secund, si Pochettino pe trei.

Ciobotariu l-a ales cel mai bun jucator al anului pe belgianul Eden Hazard (Cheslea/Real Madrid), urmat de atacantul englez Harry Kane (Tottenham) si de Messi.

Cel mai bun fotbalist al anului - clasament

1. Lionel Messi (Argentina/FC Barcelona) 46 puncte

2. Virgil Van Dijk (Olanda/Liverpool) 38

3. Cristiano Ronaldo (Portugalia/Juventus) 36

4. Mohamed Salah (Egipt/Liverpool) 26

5. Sadio Mane (Senegal/Liverpool) 23

6. Kylian Mbappe (Franta/PSG) 17

7. Frenkie De Jong (Olanda/Ajax/FC Barcelona) 16

8. Eden Hazard (Belgia/Chelsea/Real Madrid) 16

9. Matthijs De Ligt (Olanda/Ajax/Juventus) 9

10. Harry Kane (Anglia/Tottenham) 5

Cel mai bun antrenor - clasament

1. Jurgen Klopp (Germania/Liverpool) 48 puncte

| 2. Pep Guardiola (Spania/Manchester City) 38

3. Mauricio Pochettino (Argentina/Tottenham) 27

4. Erik Ten Hag (Olanda/Ajax) 26

5. Djamel Belmadi (Algeria) 26

6. Didier Deschamps (Franta) 19

7. Fernando Santos (Portugalia) 16

8. Tite (Brazilia) 12

9. Marcelo Gallardo (Argentina/River Plate) 10

10. Ricardo Gareca (Argentina/Peru) 10

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Cosmin Contra Gala Fifa, #fotbalistul anului gala FIFA , #stiri fotbal