Nume noi implicate in Dosarul Transferurilor: Au fost complici, lucrurile sunt clare

Luni, 14 Aprilie 2014, ora 21:50
4442 citiri
Nume noi implicate in Dosarul Transferurilor: Au fost complici, lucrurile sunt clare

Opt oameni din fotbalul romanesc au fost condamnati la inchisoare cu executare in Dosarul Transferurilor, insa patronul clubului Dinamo, Ionut Negoita, atrage atentia ca acestia au avut mai multi complici.

Negoita a oferit exemplul clubului din Stefan cel Mare, afirmand ca fostii actionari au fost complicii lui Cristi Borcea in faptele de inselaciune si spalare de bani.

"Ma intrebati daca au existat complici? Eu cred ca lucrurile sunt clare, exista nereguli si aici. Vreti sa va spun ceva? Sunt scarbit. Vin tot felul de oameni si spun ca Negoita ba aia, ba ailalta, ba se plange, ba se fastaceste. Nu raspund eu la ce latra toti catelusii. De ani de zile, cluburile au fost devalizate si s-au furat sute de mii de euro. Oamenii astia vechi, din 'sistem', cum se spune, au un tupeu fantastic", a spus Negoita pentru ProSport.

Clubul Dinamo nu s-a constituit parte civila in Dosarul Transferurilor, astfel ca nu a putut recupera prejudiciul creat de Cristi Borcea.

"Ar fi trebuit sa se sesizeze fostii actionari, oamenii prejudiciati", aminteste Negoita.

In perioada in care Cristi Borcea a comis faptele pentru care a fost condamnat, in actionariatul clubului Dinamo se mai aflau Nicolae Badea si Gigi Netoiu.

Lista condamnarilor din Dosarul Transferurilor

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat, pe 4 martie, la inchisoare cu executare pe cei opt oameni de fotbal implicati in Dosarul Transferurilor, dupa cum urmeaza:

Ioan Becali - 6 ani si 4 luni

Cristi Borcea - 6 ani si 4 luni

Victor Becali - 4 ani si 8 luni

George Copos - 3 ani si 8 luni

Mihai Stoica - 3 ani si 6 luni

Jean Padureanu - 3 ani si 4 luni

Gigi Netoiu - 3 ani si 4 luni

Gica Popescu - 3 ani, 1 luna si 10 zile

Condamnatii au ajuns la inchisoare pe 4 martie, desi mai pot face recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Decizia Curtii de Apel este definitiva, numai ca, potrivit prevederilor din noul Cod Penal, se poate apela la aceasta cale extraordinara de recurs.

Cei opt condamnati, gasiti vinovati de evaziune fiscala, spalare de bani si inselaciune, au creat un prejudiciu total de peste 11,5 milioane de dolari prin transferurile a 12 jucatori.

C.S.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Dinamo dosarul transferurilor, #Ionut Negoita Dosarul Transferurilor , #dosarul transferurilor