Moment istoric in Premier League: Leicester City a devenit campioana

Luni, 02 Mai 2016, ora 23:59
12039 citiri
Moment istoric in Premier League: Leicester City a devenit campioana
Foto: Facebook/ Leicester City Football Club

Leicester City a devenit matematic campioana in Premier League, luni seara, dupa ce Tottenham Hotspur nu a reusit decat un rezultat de egalitate, scor 2-2, in deplasare cu Chelsea Londra.

Harry Kane si Heung-Min Son au marcat cele doua goluri pentru Tottenham, in prima repriza, in timp ce Gary Cahill si Eden Hazard au marcat pentru fosta formatie a lui Jose Mourinho.

Leicester a reusit tot un rezultate de egalitate, 1-1, duminica, pe terenul lui Manchester United, golurile fiind marcate de Anthony Martial, pentru gazde, respectiv Wes Morgan pentru noua campioana a Angliei.

Cu doua etape inainte de finalul campionatului, Leicester are 77 de puncte, in timp ce echipa de pe locul 2, Tottenham, are 70.

Elevii lui Claudio Ranieri marcheaza astfel un moment istoric in campionatul Angliei si una dintre cele mai mari surprize din fotbalul european al ultimelor decenii.

Sezonul trecut, Leicester City a incheiat campionatul pe locul 14 si nimeni nu putea banui deznodamantul acestui sezon. Clubul infiintat in urma cu 132 de ani avea pana luni doar trei trofee in palmares - toate trei fiind Cupe ale Ligii Angliei. De asemenea, in urma cu 7 ani echipa evolua in al treilea esalon fotbalistic.

Titlul reprezinta o premiera si pentru italianul Claudio Ranieri, care desi are aproape 30 de ani de cariera si 1.000 de meciuri ca antrenor, si a stat multi ani pe banca tehnica a unor echipe precum Juventus Torino, Inter Milano, Atletico Madrid, Valencia, AS Roma, Fiorentina, AS Monaco sau Napoli, nu a reusit sa castige niciun titlu de campion.

Este de asemenea pentru prima oara in ultimii 38 de ani cand o echipa castiga in premiera titlul in Anglia, ultima formatie care a reusit acest lucru fiind Nottingham Forest, in 1978, de altfel si singurul titlu al acestei echipe.

Leicester City va evolua astfel pentru prima data in grupele Ligii Campionilor, urmand a fi in prima urna la tragerea la sorti.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Leicester City titlu Premier League, #Leicester castigat campionat Anglia, #Leicester titlu Anglia , #stiri fotbal
Comentarii
Poza Shlomo
Shlomo
rank 1
Ranieri in Premier League e ca Marius Ninel Sumudica din Romania