Ministrul Ionut Stroe anunta posibila revenire a suporterilor pe stadioane: "Putina rabdare". Cand se va lua decizia

Vineri, 11 Septembrie 2020, ora 16:51
1730 citiri
Ministrul Ionut Stroe anunta posibila revenire a suporterilor pe stadioane: "Putina rabdare". Cand se va lua decizia

Ministrul Tineretului si Sportului, Ionut Stroe, sustine ca autoritatile lucreaza la scenariul revenirii suporterilor pe stadioane, dar ca decizia va fi luata dupa Supercupa Europei la fotbal de la Budapesta din 24 septembrie, la care va fi permis accesul spectatorilor.

Intrebat la Iasi, intr-o conferinta de presa, despre posibilitatea ca suporterilor sa li se permita accesul pe stadioane, ministrul Ionut Stroe a spus ca se lucreaza la acest scenariu, dar ca nu exista o data certa privind revenirea fanilor in tribune.

"Nu va ascund faptul ca lucram la acest scenariu. Exista un cadru pe care il realizam, apropo de modul cum se pot organiza aceste competitii si mai ales de momentul de sosire si de plecare de la stadion. Sunt zone cu risc epidemiologic ridicat pentru ca vorbim de mii de oameni adunati in acelasi timp pe un stadion. Modalitatea de asezare a suporterilor in tribune se poate face extrem de usor in baza unei rezervari online, exact cum se rezerva biletele la cinematograf", a afirmat ministrul Ionut Stroe.

El a mai spus ca trebuie asumate responsabilitati clare, care sa fie impartite intre autoritati, clubul organizator si suporteri.

"In primul rand noi, care facem acest scenariu trebuie sa oferim cadrul legal. Este si responsabilitatea organizatorului, pentru ca degeaba facem aceste norme daca la un spectacol cu 5.000 de spectatori acestea nu se respecta. Clubul organizator trebuie sa se asigure ca are suficienti stewarzi, ca poate sa faca accesul etapizat, pe parcusul mai multor ore. Nu in ultimul rand exista responsabilitatea si constientizarea spectatorilor. Nimeni nu isi doreste sa stam acolo cu institutii, cu stewarzi, cu jandarmi. Ne vom intalni saptamana viitoare si cu suporterii, vor trebui sa asume si ei ca respecta aceste lucruri. Nu e vorba de a restrictiona sau a permite, este vorba de a organiza aceste evenimente fara a avea infectari", a declarat ministrul Ionut Stroe.

El a cerut suporterilor "putina" rabdare, precizand ca pe 24 septembrie va avea loc la Budapesta Supercupa Europei la fotbal, cu o treime din locurile arenei ocupate de suporteri si ca acest meci va fi un experiment in perspectiva readucerii fanilor pe stadioane.

"UEFA lanseaza un proiect pilot, organizand la Budapesta Supercupa Europei cu 30 la suta spectatori. Sa vedem cum functioneaza si daca cifrele pandemiei vor fi pe panta descendenta, cu siguranta si noi vom putea avansa acest scenariu", a adaugat ministrul Tineretului si Sportului, Ionut Stroe.

Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Administraţia actuală a realizat investiţii "prea puţine şi prea lente" pentru a reabilita reţeaua de termoficare a Capitalei, a declarat miercuri, 24 aprilie, liderul PNL Bucureşti,...
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
#Ionut Stroe , #stiri fotbal