Maradona a murit in chinuri: "A agonizat, fiind parasit de ingrijitorii sai"

Sambata, 01 Mai 2021, ora 08:23
3703 citiri
Maradona a murit in chinuri: "A agonizat, fiind parasit de ingrijitorii sai"
Maradona FOTO facebook

Diego Maradona a fost "abandonat" de echipa medicala care il inconjura cu putin timp inainte de moartea sa, avand parte de un tratament "inadecvat" care a dus la o agonie lenta, se arata intr-un raport al expertilor dat publicitatii vineri.

Conform news.ro, intr-un document de 70 de pagini, comisia medicala insarcinata cu investigarea, la cererea justitiei, a ultimelor ore ale vedetei argentiniene, a stabilit ca Diego Maradona "a inceput sa moara cu cel putin 12 ore inainte" de a fi gasit fara viata si a suportat o "perioada de agonie prelungita".

Procuratura a deschis o ancheta care urmareste sa determine o posibila neglijenta sau imprudenta in tratamentul medical administrat argentinianului, care a murit din cauza unei probleme cardiace la 25 noiembrie 2020, la varsta de 60 de ani, in resedinta sa din Tigre, nordul din Buenos Aires.

Declaratiile a doua dintre cele cinci fiice ale fostului capitan al Argentinei, Gianinna (31 de ani) si Jana (24 de ani), care l-au aratat pe neurochirurgul Leopoldo Luque drept responsabil pentru deteriorarea starii de sanatate a tatal lor, au dus la initierea de proceduri legale.

Comisia medicala formata din douazeci de experti, inclusiv legistii care au efectuat autopsia si specialisti din diferite discipline medicale, concluzioneaza ca fostul campion mondial "ar fi avut sanse mai mari de supravietuire" daca ar fi fost internat intr-un centru de ingrijire.

"Tinand cont de tabloul clinic, clinico-psihiatric si de starea generala precara, el ar fi trebuit sa isi continue reabilitarea si tratamentul interdisciplinar intr-o institutie adecvata", se arata in document.

Ancheta vizeaza sapte persoane: neurochirurgul Leopoldo Luque, psihiatrul Agustina Cosachov, un psiholog, doi infirmieri (un barbat si o femeie), supraveghetorul acestor infirmieri si un medic.

In Argentina, pedepsele pentru abandon prin neglijenta sau omucidere involuntara variaza de la cinci la cincisprezece ani de inchisoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Doctorii au vrut să anunțe Poliția după meciul Dinamo - Poli Iași: ”Multiple fracturi craniene”
Doctorii au vrut să anunțe Poliția după meciul Dinamo - Poli Iași: ”Multiple fracturi craniene”
Meciul Dinamo - Poli Iași (1-0) din play-out-ul Superligii, a consemnat o accidentare gravă a lui Luca Mihai, tânărul jucător al oaspeților. În minutul 28, Josue Homawoo de la Dinamo a...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#maradona, #moarte, #chinuri, #abandonat, #doctori, #ingrijitori , #stiri fotbal