Budapesta - Bucuresti, scor 2-0. Inca o optime din Liga Campionilor se va juca in Ungaria. Arena Nationala asteapta si ea un meci

Marti, 09 Februarie 2021, ora 10:28
3042 citiri
Budapesta - Bucuresti, scor 2-0. Inca o optime din Liga Campionilor se va juca in Ungaria. Arena Nationala asteapta si ea un meci
Puskas Arena din Budapesta

Meciul dintre echipa germana Borussia Moenchengladach si formatia engleza Manchester City, din cadrul primei manse a optimilor de finala ale Ligii Campionilor la fotbal, se va disputa la Budapesta, pe Puskas Arena, la data neschimbata de 24 februarie, a anuntat UEFA, citata de AFP, conform agerpres.ro.

Duminica, instanta fotbalistica europeana a anuntat mutarea in capitala Ungariei a unei alte partide din aceasta faza a competitiei, cea dintre RB Leipzig si FC Liverpool, dupa ce Germania a interzis intrarea pe teritoriul sau a persoanelor care vin dintr-o zona rosie in care pandemia de coronavirus este inca foarte activa.

Aceste decizii starnesc ingrijorare in privinta unor posibile noi perturbari ale competitiilor fotbalistice continentale din cauza Covid-19, cu patru luni inaintea debutului Campionatului European (EURO 2020), care urmeaza sa se dispute in 12 tari, printre care si Romania.

Chiar daca interdictiile impuse de Germania sunt in vigoare doar pana la 17 februarie, UEFA a luat insa decizia de a muta meciul dintre Monenchengladbach si Manchester City, desi acesta se va disputa dupa data respectiva.

De aceste reguli ar putea profita si Romania, in speta Arena Nationala, daca spaniolii de la Atletico Madrid vor decide sa dispute meciul cu Chelsea in tara noastra, asa cum s-a speculat in presa spaniola.

Regulamentul UEFA prevede ca un club gazda trebuie sa asigure buna derulare a partidei si, daca este nevoie, sa gaseasca un teren de inlocuire, in caz contrar riscand sa piarda jocul la masa verde (0-3).

Din acelasi motiv, intalnirea dintre echipa norvegiana Molde si formatia germana Hoffenheim, programata pe 18 februarie, in Europa League, a fost mutata la Villarreal (Spania), guvernul de la Oslo decizand pur si simplu sa inchida frontiere pentru nerezidenti.

Aceasta situatie nu este, pentru moment, de natura sa impiedice cele doua competitii europene intercluburi sa mearga inainte dupa formula obisnuita, cu meciuri tur/retur, chiar daca Liga Campionilor a inaugurat in 2020 o formula inedita, cu un turneu final desfasurat in Portugalia, cu participarea ultimelor opt echipe ramase in cursa pentru trofeu.

Evolutia epidemiei in Europa genereaza insa temeri ca masuri precum cele din Germania sau Norvegia se vor multiplica pe continent, ducand astfel la o noua izolare a tarilor, asa cum s-a intamplat in primavara trecuta, la debutul crizei sanitare.

Un astfel de scenariu ar pune, in mod evident, in pericol desfasurarea EURO 2020, amanat deja cu un an, pe care UEFA doreste in continuare sa il organizeze in 12 tari, intre 11 iunie si 11 iulie 2021, in conformitate cu proiectul imaginat de fostul conducator al fotbalului european, Michel Platini.

Urmatoarea adversara a Simonei Halep e o diva a circuitului. Frumoasa Ajla e cuplata cu un tenismen din Top 10 ATP

Inceput fabulos pentru Simona Halep la Australian Open. Romanca, victorie categorica in fata unei australience

Sorana Cirstea, victorie clara in duelul romancelor de la Australian Open. Cati bani a castigat pentru aceasta victorie

FOTO Serena Williams, aparitie socanta la Australian

Open

12 ani de la moartea lui Marian Cozma. Ce fac criminalii si ce despagubiri trebuie sa primeasca familia fostului handbalist

IMAGINI FABULOASE cu Budescu la arabi. Fotbalistul roman, prezentat la noua echipa pe ritmuri orientale

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Turneul lui Ion Țiriac de la București s-a ”golit” de vedete. Ce-au făcut românii
Turneul lui Ion Țiriac de la București s-a ”golit” de vedete. Ce-au făcut românii
Trei nume importante, Stan Wawrinka, Denis Shapovalov şi Lorenzo Sonego, au părăsit turneul de tenis Ţiriac Open (ATP 250), dotat cu premii totale de 579.320 de euro, după ce au pierdut...
Nancy Faeser la București: fotbal și Schengen
Nancy Faeser la București: fotbal și Schengen
Ministra germană de Interne Faeser a vizitat ieri și azi Bulgaria și România. Schengen, migrația ilegală și siguranța suporterilor la campionatul european de fotbal au fost temele discutate...
#Puskas Arena, #Budapesta, #Liga Campionilor, #Bucuresti , #stiri fotbal