La doi ani si jumatate de la sentinta din Dosarul Transferurilor numai doi condamnati mai sunt in inchisoare

Miercuri, 14 Septembrie 2016, ora 16:34 8282 citiri
Foto: Hepta

Desi au trecut numai doi ani si jumatate de la condamnarile istorice din Dosarul Transferurilor, doar doi dintre cei opt oameni de fotbal condamnati se mai afla in inchisoare.

Pe 4 martie 2014, Curtea de Apel Bucuresti dicta opt condamnari cu executare impotriva a opt persoane extrem de cunoscute din fotbalul romanesc. George Copos, Mihai Stoica, Gica Popescu, Ioan Becali, Victor Becali, Cristi Borcea, Jean Padureanu si Gigi Netoiu ajungeau cu totii in spatele gratiilor si se parea ca va incepe o noua era in acest sport.

La doi ani si jumatate de la momentul citirii sentintei, doar doi dintre cei opt - Victor Becali si Cristi Borcea - se mai afla in celule, ceilalti sase fiind liberati conditionat.

Desi legale, eliberarile celor sase sunt macar curioase, cea mai mica pedeapsa din Dosarul Transferurilor fiind cea a lui Gica Popescu, trei ani, o luna si zece zile, iar cea mai mare, primita de Giovani Becali si de Borcea, fiind de 6 ani si patru luni de detentie.

Dintre cei opt condamnati in acest caz, unul singur a revenit in fotbal dupa ce a iesit din puscarie, Meme Stoica fiind de ceva timp director sportiv al Stelei.

Ceilalti au preferat sa se retraga din sport si chiar din viata publica.

Iata lista condamnarilor din Dosarul Transferurilor:

Ioan Becali - 6 ani si 4 luni

Cristian Borcea - 6 ani si 4 luni

Victor Becali - 4 ani si 8 luni

George Copos - 3 ani si 8 luni

Mihai Stoica - 3 ani si 6 luni

Gheorghe Popescu - 3 ani, o luna si 10 zile

Jean Padureanu - 3 ani si 4 luni

Gheorghe Netoiu - 3 ani si 4 luni

M.D.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Echipe
M
V
E
I
G
P
2
1
1
0
2 - 1
4
2
1
1
0
2 - 1
4
2
1
0
1
3 - 3
3
2
0
0
2
1 - 5
0