Scandal urias la varful fotbalului romanesc. Presedintele Burleanu, pus la zid: "Sa vina urgent cu probe"

Vineri, 26 Februarie 2021, ora 10:46
2788 citiri
Scandal urias la varful fotbalului romanesc. Presedintele Burleanu, pus la zid: "Sa vina urgent cu probe"
Justin Stefan

Secretarul general al LPF, Justin Stefan, a ripostat vineri, printr-un mesaj postat in social media, dupa acuzatiile aduse seara trecuta Ligii de presedintele FRF, Razvan Burleanu, conform news.ro.

"Am vazut ca lui Razvan Burleanu ii plac cifrele, asa ca ii ofer cateva:

1. In acest sezon, cluburile din Liga I vor plati pentru indemnizatiile arbitrilor si ale observatorilor de arbitraj suma de 5.9 milioane lei, adica peste 1.2 milioane euro (fiecare club din Liga I plateste pentru un meci suma de 18.642 lei, iar numarul total de meciuri este 317).

2. In sezonul trecut, fiind doar 268 de meciuri, cluburile din Liga I au platit pentru arbitri si observatorii de arbitri suma de aproximativ 1.02 milioane euro.

Cat despre calitatea prestatiilor pentru care cluburile din Liga I platesc peste un milion de euro anual, cred ca o stim cu totii.

Razvan Burleanu trebuie sa inteleaga ca FRF furnizeaza un serviciu cluburilor din Liga I, iar acest serviciu lasa multe de dorit. Cred ca Burleanu ar trebui sa fie primul interesat de imbunatatirea prestatiilor sau macar de corectarea greselilor prin intermediul sistemului VAR, deoarece arbitrii sunt in subordinea lui.

In cadrul protocolului VAR, LPF si FRF au anumite obligatii: LPF sa furnizeze tehnologia (exista deja 2 mSsini de VAR, asa incat LPF si-a facut treaba), iar FRF sa furnizeze formarea arbitrilor VAR, ceea ce am constatat cu totii ca nu s-a intamplat pana acum.

LPF nu poate acoperi costurile pentru educarea arbitrilor deoarece aceasta chestiune tine, potrivit legii si regulamentelor, de FRF. Ba mai mult, dupa ce FRF va furniza arbitrii VAR, cluburile din Liga I vor plati baremurile acestor arbitri. Asadar FRF trebuie sa scoata bani din buzunar pentru a-si ajuta arbitrii sa se califice profesional si sa poata castiga mai multi bani.

Si daca tot vorbeste de transparenta, il asteptam pe domnul Burleanu sa ne spuna cat la suta din veniturile FRF (inclusiv pomana primita de la FIFA si de la UEFA), merge efectiv in bugetul cluburilor afiliate la FRF? Nu de alta, dar in cazul LPF, circa 90% din veniturile comerciale realizate de noi merg catre cluburile din Liga I.

Iar acum, pentru ca m-a facut curios, ii adresez si eu domnului Burleanu cateva intrebari, desi sunt sigur ca vor ramane fara raspuns:

1. Care este bugetul anual de salarii al FRF?

2. Care este valoarea anuala a diurnelor de deplasare platite de FRF presedintelui Burleanu din 2014 pana in prezent?

3. Cati bani s-au cheltuit de FRF in proiectele esuate ale centrelor de excelenta?

Cat despre suspiciunile de control al LPF asupra arbitrajului si asupra comisiilor jurisdictionale, il astept pe Razvan Burleanu sa vina urgent cu probe, pentru ca altfel este de-a dreptul ridicol. Mi se pare ca dupa 7 ani de mandat domnul Burleanu nu stie ca CCA, comisie din cadrul FRF, deleaga arbitrii si observatorii de arbitri, iar Comitetul Executiv al FRF numeste membrii comisiilor jurisdictionale. Asa inca ma intreb retoric nu cumva cei care ii deleaga sau ii numesc pe arbitrii si pe membrii comisiilor jurisdictionale sunt primii care pot avea controlul asupra celor delegati sau numiti?", a notat Stefan pe Facebook.

Razvan Burleanu a declarat, joi, dupa sedinta Comitetului Executiv al forului, ca LPF vrea sa isi asume managementul implementarii VAR, desi nu contribuie financiar la acest proiect. El a mentionat ca vrea sa forteze mana LPF sa faca reduceri la nivelul salariilor sau sa "palavrageasca mai putin" si sa munceasca mai mult.

Simona Halep a confirmat participarea la un turneu de anvergura luna viitoare

Tragedie in gimnastica. Un fost antrenor american s-a sinucis. Fusese acuzat de agresiuni sexuale si trafic de persoane

Fosta iubita a lui Ilie Dumitrescu: "Relatia cu el a fost o greseala"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primar agresiv cu o mamă care îi reproșează că la grădiniță copiii se spală la găleată: “Ce ați fi vrut, să o iau în brațe, să o pup?” VIDEO
Primar agresiv cu o mamă care îi reproșează că la grădiniță copiii se spală la găleată: “Ce ați fi vrut, să o iau în brațe, să o pup?” VIDEO
O filmare cu scandalul dintre un primar din Timiș și mama unui copil, care îi reproșează că nu există apă la grădinița din sat, a fost postată pe rețelele de socializare, zilele...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Justin Stefan, #Razvan Burleanu, #scandal, #arbitraj , #stiri fotbal