Secretele celui mai scump antrenor din istoria fotbalului. Drama prin care a trecut "Mini-Mourinho" la 19 ani

Marti, 27 Aprilie 2021, ora 15:52
4328 citiri
Secretele celui mai scump antrenor din istoria fotbalului. Drama prin care a trecut "Mini-Mourinho" la 19 ani
Julian Nagelsmann

Julian Nagelsmann, actualul antrenor al formatiei RB Leipzig, va prelua de la 1 iulie 2021 conducerea tehnica a echipei de fotbal Bayern Munchen, care a platit suma-record de 25 de milioane de euro pentru a-si asigura serviciile tehnicianului de 33 de ani.

Nagelsmann, supranumit "Mini-Mourinho" a semnat un contract pe cinci ani, valabil pana la 30 iunie 2026, a anuntat, marti, campioana en titre a Germaniei, pe site-ul sau oficial.

In varsta de 33 ani, Julian Nagelsman este antrenorul-revelatie din Bundesliga si, totodata, cel mai tanar tehnician care activeaza in prima liga germana.

Originar din Bavaria, Nagelsmann s-a facut remarcat mai intai la Hoffenhein, grupare pe care a reusit sa o salveze de la retrogradare, iar apoi sa o califice in premiera in Liga Campionilor, la finalul sezonului 2016-2017.

Incepand din 2019, Nagelsmann o pregateste pe RB Leipzig, cu care a participat de asemenea la cea mai importanta competitie continentala intercluburi in doua sezoane consecutive. Interesant e faptul ca Leipzig a platit la randul ei pentru Nagelsmann, aproximativ 5 milioane de euro, celor de la Hoffenheim.

Cel mai in voga antrenor al momentului a avut o scurta cariera de jucator, asta pentru ca, la numai 19 ani, a fost nevoit sa-si agate ghetele in cui. A fost o decizie dureroasa, cauzata de numerosele accidentari la genunchi. "Daca as mai fi jucat, la 40 de ani as fi avut un genunchi artificial", spune Nagelsmann.

In acele clipe delicate, Julian a trebuit sa ia rapid o decizie: sa-si caute un alt job pentru a-si finanta studiile universitare in administrarea afacerilor sau sa continue sa lucreze pentru echipa Augsburg la care era legitimat.

Mai precis, antrenorul de atunci al formatiei era nimeni altul decat Thomas Tuchel (in prezent la Chelsea), care i-a oferit lui Nagelsmann un post de scouter. "Cine ar fi crezut ca ulterior urma sa ne intalnim intr-o semifinala de Liga Campionilor?", a spus Nagelsmann, referindu-se la duelul PSG - Leipzig din editia trecuta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine e antrenorul uriaș care ar urma să o preia pe Bayern München
Cine e antrenorul uriaș care ar urma să o preia pe Bayern München
Zinedine Zidane este foarte aproape de a semna cu Bayern München pentru a prelua banca tehnică a echipei începând din această vară, scrie vineri DPA, care citează ziarul spaniol Mundo...
Decizie oficială. Ce se întâmplă cu selecționerul de 36 de ani al Germaniei după Euro 2024
Decizie oficială. Ce se întâmplă cu selecționerul de 36 de ani al Germaniei după Euro 2024
Julian Nagelsmann şi-a prelungit cu doi ani contractul de selecţioner al Germaniei, până în 2026, a anunţat vineri Federaţia germană de fotbal (DFB) pe site-ul său oficial, informează...
#Julian Nagelsmann, #Bayern, #antrenor , #stiri fotbal