Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Povestea tristă a noului atacant de la naționala României, Markovic, născut la Belgrad din tată sârb. Cum a fost lăsat în grija unchiului

Luni, 30 August 2021, ora 15:49
11899 citiri
Povestea tristă a noului atacant de la naționala României, Markovic, născut la Belgrad din tată sârb. Cum a fost lăsat în grija unchiului
Jovan Markovic. Foto: Facebook / Jovan Markovic

Convocat în premieră de Mirel Rădoi la națională, Jovan Markovic are o poveste de viață aparte.

Ziare.com vă prezintă amănunte inedite despre noul atacant al României.

Născut la Belgrad, din tată sârb și mama româncă, Markovic a început fotbalul la Corabia, în județul Olt, de unde a fost văzut de cei de la Universitatea Craiova și luat imediat în Bănie.

Gigi Mulțescu l-a debutat în Liga 1, pentru olteni, la doar 16 ani și 9 zile, intr-un meci Universitatea Craiova - CFR Cluj.

Destinul nu a fost blând cu Markovic.

Mama, originară din Corabia, s-a căsătorit cu un cetațean sârb. Cei doi s-au mutat la Belgrad, unde s-a născut și Markovic.

Părinții săi nu l-au ținut prea mult în Serbia și l-au dat în grija unui unchi matern, care l-a crescut cum a putut, la Corabia.

Markovic nu se trage dintr-o familie înstărită, mama sa fiind nevoită sa lucreze mult timp prin străinătate, iar unchiul său pentru diferite persoane în Corabia.

La doar 20 de ani, Markovic a făcut pasul la echipa națională de seniori.

Până să ajungă aici, fotbalistul a fost nevoit să treacă de numeroase obstacole: accidentări grave si probleme cu greutatea.

Patronul oltenilor, Mihai Rotaru, a crezut mult în el, l-a adus înapoi de la Clinceni, unde îl împrumutase și l-a pus pe slăbit.

Markovic a dat jos 12 kilograme în aceasta vară și nu și-a dezămagit finanțatorul.

Fotbalistul a marcat de trei ori în acest debut de campionat și viitorul sună tare frumos pentru el și pentru echipa din Bănie.

"Am marcat, merg cu încredere mai mare la națională, este una din cele mai bune perioade ale mele. Mentalitatea s-a schimbat, am zis să mă apuc și eu de fotbal", a spus Markovic după golul înscris contra echipei Rapid, pe Național Arena.

2 aprilie 2017 este data debutului lui Markovic în Liga 1, la doar 16 ani și 9 zile

Jovan Markovic. Foto: Facebook / Universitatea Craiova

Doliu la Universitatea Craiova. A murit portarul ”Campioanei Unei Mari Iubiri”
Doliu la Universitatea Craiova. A murit portarul ”Campioanei Unei Mari Iubiri”
Fostul portar Florin Oprea, care a fost titular între buturile echipei de fotbal Universitatea Craiova în sezonul 1973-1974, în care alb-albaştrii au cucerit primul lor titlu din palmares, a...
Universitatea Craiova n-o lasă pe FCSB să se bucure de titlu. Cum s-a terminat meciul cu Sepsi
Universitatea Craiova n-o lasă pe FCSB să se bucure de titlu. Cum s-a terminat meciul cu Sepsi
Echipa Universitatea Craiova a învins duminică, în deplasare, scor 3-1, formaţia Sepsi OSK, într-un meci din etapa a cincea a play-off-ului Superligii. La debutul lui Costel Gâlcă pe...
#Markovic gol demential Video Romania, #echipa nationala Romania, #Mirel Radoi, #convocare nationala, #Universitatea Craiova , #nationala