Iata cat a recuperat statul roman din prejudiciul din "Dosarul Transferurilor"

Duminica, 29 Decembrie 2019, ora 20:51 10540 citiri
Foto: Mediafax/ Hepta.ro

Cel mai rasunator dosar penal cu implicatii in fotbalul romanesc s-a incheiat prin condamnarile definitive a opt oameni foarte cunoscuti, cu totii implicati in fenomen. Cei opt au intrat la inchisoare, au fost eliberati, insa prejudiciul stabilit de instanta nu a fost recuperat.

Cei de la Gazeta Sporturilor scriu ca statul, prin ANAF, trebuie sa incaseze de la cei opt infractori peste 5 milioane si jumatate de euro, insa lucrurile merg foarte greu.

Potrivit sursei citate, Curtea de Apel Bucuresti a stabilit ca prejudiciu total in acest caz suma de 12,8 milioane de euro.

In primii trei ani de la ramanerea definitive a sentintelor, statul a reusit sa recupereze 7,2 milioane de euro si lucrurile pareau cat se poate de normale.

Aflati in spatele gratiilor, condamnatii aveau nevoie de achitarea macar partiala a datoriilor pentru a demonstra buna credinta si a putea fi eligibili pentru liberarea conditionala.

Dupa ce toti au iesit din puscarie lucrurile s-au schimbat dramatic. ANAF a transmis ca din mai 2017 si pana in prezent, in ultimii doi ani si sapte luni, a mai recuperat de la cei opt oameni de fotbal numai... 31 de mii de euro!

Conform Fiscului "procedura de executare silita este in derulare si va continua pana la recuperarea integrala a sumelor stabilite de instanta de judecata".

Gica Popescu, Victor Becali, Ioan Becali, George Copos, Cristi Borcea, Jean Padureanu, Gigi Netoiu si Mihai Stoica sunt cei opt oameni de fotbal ce au ajuns in puscarie dupa ce au fost condamnati in Dosarul Transferurilor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Echipe
M
V
E
I
G
P
2
1
1
0
2 - 1
4
2
1
1
0
2 - 1
4
2
1
0
1
3 - 3
3
2
0
0
2
1 - 5
0