"Regele" Pep Guardiola: de Craciun era pe locul 8, acum e campion!

Miercuri, 12 Mai 2021, ora 11:041895 citiri
"Regele" Pep Guardiola: de Craciun era pe locul 8, acum e campion!
Josep Guardiola FOTO Facebook

Antrenorul spaniol are 31 de trofee in palmares si poate face tripla istorica in acest sezon cu Manchester City.

Manchester City a castigat al saptelea titlu in Anglia, dupa un parcurs exceptional in a doua jumatate a sezonului. De Craciun, echipa "cetatenilor" era pe locul 8, la 8 puncte de liderul Liverpool, insa a urmat apoi o cursa extraordinara, iar echipa lui Pep si-a asigurat practic trofeul cu multe etape inainte de final.

City e doar a treia echipa din istoria campionatului englez care reuseste sa surmonteze un ecart atat de mare fata de lider incepand cu etapa de Boxing Day (26 decembrie).

"Acest titlu a fost cel mai greu. Ne vom aminti mereu de el. Sunt mandru sa fiu managerul acestor jucatori si e remarcabil modul prin care au depasit un sezon ata de dificil cu tot ceea ce s-a intamplat", a zis Pep.

Cu cele 7 titluri de campioana a Angliei, Manchester City a egalat-o pe Aston Villa. Deasupra lor sunt Everton (9 titluri), Arsenal (13), Liverpool (19) si Manchester United (20).

Revenind la Guardiola, antrenorul spaniol si-a trecut in cont al 31-lea trofeu. Mai multe au doar Sir Alex Ferguson (48 de trofee) si Mircea Lucescu (34).

Catalanul poate sa faca tripla istorica in acest sezon, daca mai cucereste si Liga Campionilor dupa finala cu Chelsea de pe 29 mai. City a castigat deja si Cupa Angliei, dupa victoria cu Tottenham din finala.

Cele 31 de trofee ale lui Guardiola

3x Premier League
3x La Liga
3x Bundesliga
2x Champions League
4x League Cup
2x Copa del Rey
2x DFB Pokal
3x Spanish Super Cup
3x UEFA Super Cup
3x FIFA Club World Cup
2x Community Shield
1x FA Cup