Celebrul Gigi Buffon se va desparti definitiv de Juventus. Care e marele regret al portarului de 43 de ani

Marti, 11 Mai 2021, ora 17:08
3127 citiri
Celebrul Gigi Buffon se va desparti definitiv de Juventus. Care e marele regret al portarului de 43 de ani
Gigi Buffon

Portarul Gianluigi Buffon, in varsta de 43 de ani, a anuntat, intr-un interviu ca va parasi echipa Juventus la finalul sezonului, informeaza lesoir.be, conform news.ro.

Format la Parma, Buffon a jucat la Juventus din 2001, cu exceptia unui sezon, 2018-19, in care a fost la Paris Saint-Germain, inainte de a se intoarce la Torino, ca rezerva a polonezului Wojciech Szczesny.

"Viitorul meu este trasat clar: anul acesta se va incheia definitiv aceasta experienta foarte frumoasa si foarte lunga la Juventus. Fie ma retrag, fie iau in considerare, daca gasesc, o situatie care sa-mi ofere motivatia de a juca sau de a avea o experienta de viata diferita", a spus portarul italian.

"Cred ca am dat totul pentru Juventus. Am primit totul si nu este posibil de facut mai mult. Am ajuns la sfarsitul unui ciclu si este corect sa plec", a adaugat Buffon.

Gianluigi Buffon are in total 683 de meciuri cu Juventus, in toate competitiile. Palmaresul sau la Batrana Doamna include zece titluri de campion, cinci trofee ale Cupei Italiei, sapte ale Supercupei Italiei, dar si un campionat in Serie B. Portarul a fost de acord sa ramana la club, in ciuda retrogradarii in urma scandalului Calciopoli, care, de asemenea, a privat-o pe Juve de doua titluri suplimentare. Si asta la cateva saptamani dupa ce Buffon a castigat Cupa Mondiala din 2006 cu nationala Italiei.

Performantele sale la CM i-au adus locul doi in ancheta pentru Balonul de Aur, dupa coechipierul sau Fabio Cannavaro. Buffon detine recordul de minute fara gol primit in liga italiana, 973. El a ajuns in finala Ligii Campionilor de trei ori, in 2003, 2015 si 2017, fara sa o castige vreodata, acesta fiind marele regret din cariera lui Buffon.

Despărțire pentru Sorana Cîrstea după eliminarea de la Miami: ”Îmi va fi dor să te am alături”
Despărțire pentru Sorana Cîrstea după eliminarea de la Miami: ”Îmi va fi dor să te am alături”
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a oprit în optimile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Miami (SUA), fiind învinsă în două seturi, 6-3, 6-2, de americanca Danielle...
11 obiceiuri nocive care distrug chiar și cele mai puternice căsnicii
11 obiceiuri nocive care distrug chiar și cele mai puternice căsnicii
Chiar și cel mai "perfect" cuplu poate ajunge să divorțeze. Ce s-a întâmplat? Păreau atât de fericiți împreună! În ciuda faptului că au început atât de fericiți ca și cuplu,...
#Gigi Buffon, #juventus, #despartire, #regret , #stiri fotbal