Dosarul Transferurilor: Fratii Becali si judecatorul Terceanu, arestati preventiv

Vineri, 20 Noiembrie 2015, ora 19:40
17076 citiri
Dosarul Transferurilor: Fratii Becali si judecatorul Terceanu, arestati preventiv
Foto: Hepta.ro

Fratii Ioan si Victor Becali si judecatorul Geanina Teodorovici Terceanu au fost arestati preventiv pentru 30 de zile, a hotarat Curtea de Apel Bucuresti, vineri seara.

Ei isi vor petrece urmatoarele 30 de zile in arestul Politiei Capitalei, potrivit Realitatea TV. De altfel, fratii Ioan si Victor Becali ispaseau deja o condamnare in Dosarul Transferurilor, incepand cu martie 2014.

Ce pedepse risca Borcea, fratii Becali si judecatorul Terceanu - Interviu

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

In timpul audierilor ce au avut loc vineri, Geanina Terceanu le-a spus judecatorilor ca nu doreste sa faca nicio declaratie.

Stenograme din Dosarul Transferurilor Judecatorul Terceanu: Vai de capul meu! Nu spuneti nimic de mine! Am cheltuit banii!

Istoricul cazului

Potrivit procurorilor, Geanina Teodorovici Terceanu ar fi primit 220 de mii de euro din partea fratilor Becali si a lui Cristi Borcea pentru a-i achita pe inculpatii din Dosarul Transferurilor, fapt ce s-a si intamplat.

Primele suspiciuni ale procurorilor in acest caz au inceput inca din aprilie 2012, cand Terceanu i-a achitat pe cei opt inculpati din Dosarul Transferurilor.

Instrumentarea cazului a inceput in aprilie 2014, iar de atunci procurorii au inceput sa stranga mai multe probe.

Intre timp, in 2013, Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat la inchisoare pe condamnatii din Dosarul Transferurilor, iar Inalta Curte de Casatie si Justitie a mentinut decizia, in martie 2014.

Lista condamnarilor finale din Dosarul Transferurilor, decise de ICCJ:

Ioan Becali - 6 ani si 4 luni

Cristi Borcea - 6 ani si 4 luni

Victor Becali - 4 ani si 8 luni

George Copos - 3 ani si 8 luni

Mihai Stoica - 3 ani si 6 luni

Jean Padureanu - 3 ani si 4 luni

Gigi Netoiu - 3 ani si 4 luni

Gica Popescu - 3 ani, 1 luna si 10 zile

Cei opt condamnati, acuzati de evaziune fiscala, spalare de bani si inselaciune, au creat un prejudiciu total de peste 11,5 milioane de dolari.

Dintre acestia, Jean Padureanu, George Copos si Gica Popescu au fost deja eliberati conditionat.

C.S.

Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Candidatul PSD-PNL la alegerile pentru Primăria București, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri, 29 martie, că el și soția sa au muncit de „le-au sărit capacele” pentru a avea...
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
#Giovani Becali arestat, #Geanina Terceanu arestata , #dosarul transferurilor