Situatia fara precedent in fotbalul european. Cluburile nu vor sa lase jucatorii sa plece la echipele nationale

Miercuri, 17 Martie 2021, ora 08:20
2032 citiri
Situatia fara precedent in fotbalul european. Cluburile nu vor sa lase jucatorii sa plece la echipele nationale
Arena Nationala. FOTO: Facebook / Chelsea

Intr-o comunicat oficial, Dijon FCO a anuntat, marti, ca toti jucatorii sai selectionati nu vor avea voie sa se alature echipelor nationale non-europene, din cauza faptului ca la revenirea in Franta fotbalistii trebuie sa intre intr-o perioada de izolare, informeaza lefigaro.fr.

"DFCO anunta ca a luat decizia de a nu-si elibera jucatorii pentru a evolua in afara Europei, in urmatoarea pauza internationala, de la sfarsitul lunii martie. Fortati sa urmeze o perioada de izolare de mai mult de cinci zile la intoarcere, internationalii care joaca in afara spatiului european nu vor avea voie sa se alature echipelor lor nationale.

Asa cum a autorizat FIFA, DFCO nu doreste sa elibereze jucatorii care nu vor putea apara culorile clubului in meciul cu Olympique Marseille, programat duminica, 4 aprilie, in etapa a XXXI-a a Ligue 1. DFCO isi va revizui, eventual, pozitia, in urma evolutiei reglementarilor sanitare", se arata in comunicatul clubului de pe locul 20, ultimul, din Ligue 1.

Bayern Munchen merge mai departe si a sugerat, marti, ca s-ar putea sa nu-i elibereze pe Robert Lewandowski si David Alaba pentru partidele Anglia-Polonia si Scotia-Austria, doua meciuri programate la sfarsitul lunii, in Marea Britanie, in cadrul calificarilor pentru Cupei Mondiala din 2022.

"Nu s-a decis inca nimic", a spus Hansi Flick, antrenorul echipei Bayern Munchen, care considera ca nu ar trebui sa-i elibereze pe Robert Lewandowski si David Alaba pentru preliminariile Cupei Mondiala din Qatar.

"Nu vrem sa ne asumam niciun risc", a continuat el, referindu-se la tulpina britanica a coronavirusului. "Vrem ca jucatorii, la intoarcerea la Bayern, sa-si reia imediat antrenamentele si ritmul meciurilor. De asta va depinde decizia. Daca un jucator trebuie plasat in carantina la intoarcere, clubul este autorizat sa nu-l elibereze", a adaugat tehnicianul, potrivit AFP.

Austria lui Alaba va intalni Scotia, la Glasgow, in 25 martie, iar Polonia lui Lewandowski va calatori in Anglia si va juca pe Wembley, la 31 martie. Daca Lewandowski si Alaba joaca in Marea Britanie, atunci vor trebui sa fie pusi in carantina la intoarcerea in Bavaria, din cauza restrictiilor de calatorie stabilite de Germania, in legatura cu pandemia de Covid-19. Acest lucru i-ar impiedica sa joace, la 3 aprilie, in confruntarea cu Leipzig, principala contracandidata a echipei Bayern la titlu in Bundesliga.

Real Madrid si Manchester City, calificare fara probleme in sferturile Champions League

VIDEO Budescu i-a raspuns lui Mutu si a marcat un gol ireal, direct de pe tribuna. "Acum ne asteptam sa dai gol de pe nocturna"

Razboi in lumea tenisului. Roger Federer, atacat: Nu a jucat de un an si este deasupra mea in clasament. Este un dezastru

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#cluburile nu lasa jucatorii la echipele , #jucatori