“Mergeam pe străzi și îmi era foame și frig ” Dezvăluiri cutremurătoare ale celui mai bun fotbalist român din 2021

Joi, 16 Decembrie 2021, ora 14:45
4896 citiri
“Mergeam pe străzi și îmi era foame și frig ” Dezvăluiri cutremurătoare ale celui mai bun fotbalist român din 2021
Florin Niță (în verde) e titular incontestabil între buturile naționalei

“Viața bate filmul” e o expresie des întâlinită în cazul oamenilor care au parcurs un drum plin de obstacole, trecând de la agonie la extaz sau de la sărăcie la afirmare.

Este și cazul portarului român Florin Niță, care a făcut meciuri memorabile în poarta echipei naționale după retragera lui Tătărușanu, fiind și desemnat cel mai bun fotbalist român din 2021 la Gala Fotbalului Românesc.

Până să cunoască afirmarea în fotbal, portarul a trecut prin clipe extrem de dificile, pierzându-și ambii părinți. Au fost ani în care nu avea ce să pună pe masă sau cu ce să se îmbrace.

“Chiar dacă încerc să nu mă gândesc seara la așa ceva, îmi mai vin flash-uri, cu momentele de atunci, când mergeam pe străzi și mi-era foame și frig. Îmi mai aduc aminte, nu ai cum să uiți lucrurile acestea... E ceva cu care rămâi toată viața. A fost o perioadă foarte grea pentru mine, dar nu vreau să dramatizez și Îi mulțumesc lui Dumnezeu că sunt bine”, a povestit Florin Niță într-un interviu acordat Fanatik.

Florin Niță a lucrat și într-o fabrică de cozonaci. Era mic, dar muncea mult ca să-și ajute mama, care la vremea aceea era bolnavă. Ajunsese la fabrica respectivă datorită unei vecine din Drumul Taberei, care l-a dus și la fotbal. “Tebuie să dai din coate când ai dificultăți, altfel mori de foame. Trebuie să lupți pentru tine și pentru cei din jurul tău”.

Cea care l-a sprijinit de la 19 ani este Laura, actuala lui soție (foto). “E o femeie foarte puternică, pentru că dacă nu era ea, nu am fi ajuns unde suntem acum. Laura i-a făcut o promisiune mamei mele înainte să moară și îi mulțumesc că are grijă de mine și cei doi copii”.

Abia la 24 de ani a ajuns Niță să joace în Liga I la Chiajna, după mulți ani în care era doar rezervă. În 2013 s-a transferat de la Chiajna la Steaua, iar din 2018 este portarul echipei cehe Sparta Praga.

Și-a propus să joace cât mai mult, pentru a recupera anii pierduți în tinerețe. “Trag tare pentru că nu vreau să-mi pară rău mai târziu de ce puteam să fac în anii ăștia și nu am făcut. Poate joc până la 40 de ani!”

Florin Niță (34 de ani) a semnat un nou contract cu Sparta Praga și va sta aici cel puțin până în 2023.

Comandantul militar al CSA Steaua, reacție neașteptată către FCSB înainte de câștigarea titlului
Comandantul militar al CSA Steaua, reacție neașteptată către FCSB înainte de câștigarea titlului
Clubul CSA Steaua are o reacție categorică față de FCSB înainte de finalul acestui sezon. CSA Steaua București a fost declarată deținătoarea de drept a palmaresului 1947-1998, pe care...
Ignorat de Iordănescu, erou în Turcia. Internaționalul care a fost decisiv pentru echipa românilor
Ignorat de Iordănescu, erou în Turcia. Internaționalul care a fost decisiv pentru echipa românilor
Mijlocaşul român Alexandru Maxim, cu un gol şi o pasă de gol, a fost artizanul victoriei echipei Gaziantep FK cu scorul de 2-0 în faţa formaţiei Kasimpaşa SK, duminică, pe teren propriu,...
#Florin Nita, #echipa nationala, #Steaua, #Sparta Praga , #nationala