FIFA face o schimbare istorica la Campionatul Mondial din 2018 - oficial

Sambata, 03 Martie 2018, ora 22:01
8449 citiri
FIFA face o schimbare istorica la Campionatul Mondial din 2018 - oficial
Foto: FIFA

Asistenta video la arbitraj (VAR) a fost autorizata pentru toate competitiile si in special pentru Cupa Mondiala de fotbal din Rusia (14 iunie-15 iulie), a anuntat International Football Association Board (IFAB), organismul care gestioneaza regulile jocului din cadrul Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA), in cursul unei reuniuni desfasurata sambata la Zurich, informeaza AFP.

Acest ajutor tehnologic este valabil in doar patru cazuri: validarea sau nu a unui gol, atribuirea sau nu a unui cartonas rosu, analizarea unei actiuni care poate determina acordarea unui penalty si corectarea unei erori de identificare a unui jucator sanctionat.

"Decizia a fost luata in unanimitate de membrii acestei instante", se arata intr-un comunicat.

"Aceasta reuniune istorica, condusa de presedintele FIFA, Gianni Infantino, deschide o noua era in fotbal cu asistenta video care va ajuta la imbunatatirea integritatii si dreptatii in acest sport", a transmis IFAB.

"Este o veste importanta in fotbal. Acest subiect a fost discutat de decenii. Am decis sa testam VAR in martie 2016, pentru ca nu-l incercam deloc, nu am fi stiut niciodata daca functioneaza", a explicat Gianni Infantino intr-o conferinta de presa.

"La capatul faezei testelor, am ajuns la concluzia ca VAR este bun pentru fotbal, pentru arbitraj, va aduce mai multa dreptate si de aceea l-am aprobat", a mai spus presedintele instantei mondiale a fotbalului.

De la inceputul lunii ianuarie, IFAB a constatat un bilant "foarte pozitiv si incurajator" al testelor care s-au desfasurat din 2016 in mai multe campionate si cupe. VAR a fost, de asemenea, experimentat in cursul Cupei Confederatiilor 2017.

Gianni Infantino a fost mereu un sustinator al acestui sistem, in timp ce UEFA s-a aratat mai circumspecta, presedintele Aleksandr Ceferin anuntand luni ca VAR nu va fi utilizata in Liga Campionilor 2018-2019.

Astfel, corpul international de arbitri va avea la dispozitie trei luni si jumatate pentru a implementa comunicarea intre asistentii video si arbitrul central in vederea Cupei Mondiale.

VAR este a doua incursiune tehnologica in fotbal dupa introducerea GLT (tehnologia pentru linia portii) la Cupa Mondiala din 2014.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#arbitraj video Cupa Mondiala , #stiri fotbal