A murit omul de afaceri care a preluat Rapidul de la George Copos. Cauza decesului și câți bani a pierdut în Giulești

Vineri, 23 Iulie 2021, ora 18:40 5809 citiri
Fathi Taher

Afaceristul Fathi Taher (73 de ani), investitorul care a preluat echipa Rapid de la George Copos, a murit vineri la Istanbul.

Fathi Taher suferea de cancer la colon și va fi înmormântat în țara natală, Iordania. El a ajuns în fotbalul românesc în 2008, atunci când a devenit principalul finanțator al echipei Rapid, în locul lui George Copos.

Fathi Taher a făcut o campanie de achiziții spectaculoasă, care n-a adus însă rezultatele dorite, iordanianul părăsind apoi gruparea giuleșteană cu pierderi de aproximativ 8 milioane de euro, conform propriilor declarații.

Acesta era cetățean iordanian, de origine palestiniană, venit în România, în 1970, pe când avea în jur de 23-24 de ani. În toamna lui 1988, Taher pleacă acasă, și se întoarce în România, la începutul lui 1991. Afacerile intermediate de Taher, ca reprezentant al Kuwaitului în România, se derulau prin intermediul Departamentului de Comerț Exterior.

Taher este cel care a reușit să deschidă pentru prima dată un stand al Kuweitului la Romexpo, în 1976. La inaugurarea expoziției, a dat mâna cu Nicolae Ceaușescu. Episodul s-a repetat și în timpul vizitei făcute de Ceaușescu în Kuweit, atunci când familia lui Taher a făcut parte din oficialitățile gazdelor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News