Cine e Enes Sali, puștiul care a dat gol la 15 ani: “La Barcelona am învățat să driblez!” VIDEO

Marti, 14 Septembrie 2021, ora 09:304727 citiri
Cine e Enes Sali, puștiul care a dat gol la 15 ani: “La Barcelona am învățat să driblez!” VIDEO
Enes Sali FOTO Facebook

Enes Sali a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Ligii I.

La doar 15 ani și șase luni, fotbalistului Farului l-a depășit pe Geolgău, care a marcat în 1977 primul gol în Divizia A, la 16 ani și 24 de zile.

Enes Sali a înscris golul de 5-0 pentru Farul în meciul cu Academia Clinceni și vrea să continue pe același drum în acest sezon.

Enes Sali a început fotbalul la vârsta de cinci ani în Canada, el fiind născut la Toronto din părinți români. La vârsta de 8 ani a fost recrutat de celebra La Masia, academia de fotbal a Barcelonei, unde a petrecut doi ani.

Acolo a avut ocazia să îi întâlnească pe Messi, Neymar sau Iniesta.

“Cei de la Barcelona m-au învățat să driblez așa de bine. Mi-au spus să am încredere mai mult.

Idolul meu este Messi. Visul meu este să joc în Liga Campionilor la o echipă mare și să demonstrez în fiecare zi”, a spus Enes Sali.

El a ajuns la Viitorul în vara lui 2018, după o discuție între Gică Hagi și tatăl jucătorului. ”O să-l cunoaşteţi, eu îl ştiu bine, veţi auzi multe lucruri frumoase de el. Îl las să vorbească în teren, e foarte talentat, rar găseşti ca el. Trebuie să fie serios. Am cuvântul părintelui său că va fi, trebuie să am grijă de el”, a spus Gică Hagi.

Iată un gol marcat de Enes Sali la Liga Elitelor Under 16 contra celor de la FC Argeș. Enes Sali a luat mingea din propria jumătate și s-a dus cu ea până în poartă.