Euro 2020: "salvamarul" si VAR-ul tin in viata nationala lui Bale. Ce s-a intamplat in meciul Tara Galilor - Elvetia

Sambata, 12 Iunie 2021, ora 18:28
4108 citiri
Euro 2020: "salvamarul" si VAR-ul tin in viata nationala lui Bale. Ce s-a intamplat in meciul Tara Galilor - Elvetia
Kiefer Moore

Echipele de fotbal ale Tarii Galilor si Elvetiei au terminat la egalitate, 1-1 (0-0), sambata, pe Stadionul Olimpic din Baku, intr-un meci din Grupa A a Campionatului European - EURO 2020, conform agerpres.ro.

Elvetia a dominat jocul, dar nu a reusit sa se impuna, desi a deschis scorul prin Breel Embolo (49), galezii egaland prin Kieffer Moore (74). Ambele goluri s-au marcat in urma unor cornere.

Prima mare ocazie a partidei a apartinut ''dragonilor'', in min. 15, cand Moore a reluat cu capul din centrarea lui James, dar Sommer a avut o interventie fantastica.

Apoi, Elvetia a pus stapanire pe joc si a presat mult, avand mai multe ocazii la poarta lui Ward. Echipa antrenata de Vladimir Petkovic a fost aproape de deschiderea scorului in min. 20, cand Schaer a reluat acrobatic cu calcaiul, dupa un corner al lui Shaqiri, dar Ward a respins excelent cu piciorul.

Au urmat mai multe suturi imprecise expediate de Xhaka (24) si Seferovic (27, 41, 45+1), ultima fiind o situatie foarte buna, la o minge asezata de Embolo.

Embolo, atacant de origine cameruneza, a avut o mare sansa de gol in min. 49, cand a sutat de la 16 metri, dar Ward a respins. La cornerul care a urmat, executat de Shaqiri, Embolo a trimis mingea in plasa din 6 metri, cu o lovitura de cap, de langa Connor Roberts.

Nati a facut un pas inapoi dupa deschiderea scorului, iar galezii au profitat si au pornit in cautarea golului egalarii.

Davies a expediat un sut de la 16 metri, dar mingea, deviata, s-a dus peste poarta. Echilibrul a fost restabilit pe tabela in min. 74, in urma unui corner, Morrell a centrat in careu, iar Moore a venit fara marcaj si a reluat cu capul de la 10 metri.

Kiefer Moore, salvatorul galezilor, are o poveste de viata fabuloasa, in urma cu mai multi ani el evoluand in liga a saptea engleza, perioada in care isi castiga existenta ca salvamar.

Elvetia a revenit in atac, a marcat prin Gavranovic (85), la cateva secunde de la intrarea sa, insa golul a fost anulat de VAR pentru ofsaid.

Ultima ocazie a fost ratata de Embolo, mingea trimisa cu capul de jucatorul Borussiei Moenchengladbach fiind respinsa de portarul Ward (90).

Elvetia a ajuns acum la sase meciuri consecutive fara infrangere la EURO.

Vineri seara, in primul meci din Grupa A, Italia a invins Turcia cu 3-0.

Pe 16 iunie, in etapa a doua, Turcia va intalni Tara Galilor (19:00, Baku), iar Italia va infrunta Elvetia (22:00, Roma).

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Kiefer Moore, #Euro 2020, #tara galilor, #Salvamar, #var , #Euro 2020