Euro 2020, anunt important de la UEFA. Prezenta fanilor pe stadioane, marea necunoscuta

Joi, 25 Februarie 2021, ora 08:45
1435 citiri
Euro 2020, anunt important de la UEFA. Prezenta fanilor pe stadioane, marea necunoscuta
Arena Nationala

EURO 2020 se va disputa in acest an, fiind exclusa o noua amanare sau o anulare a turneului final, si este luata in calcul posibilitatea ca fanii straini sa asiste la meciuri, a declarat pentru Reuters consilierul medical al UEFA pentru aceasta competitie, elvetianul Daniel Koch, conform agerpres.ro.

Turneul ar fi trebuit sa se desfasoare anul trecut, insa pandemia de coronavirus a facut ca el sa fie reprogramat pentru perioada 11 iunie - 11 iulie 2021.

"Este exclus ca EURO sa nu se dispute, se va disputa. Nu exista un scenariu pentru cel mai rau caz, exista scenarii realiste si scenarii pentru cel mai bun caz", a afirmat Daniel Koch.

Potrivit acestuia, forul fotbalistic european va lua o decizie in privinta adecvarii stadioanelor, dupa ce se va consulta cu cele 12 tari gazda. El a adaugat ca UEFA se gandeste la posibilitatea prezentei unui numar sporit de fani daca situatia o va permite.

"Cred ca va exista multa flexibilitate cel putin pana la sfarsitul lui aprilie, o decizie trebuie luata la inceputul lui aprilie, dar acum exista mai multe flexibilitate, acum putem mari numarul, fiindca situatia s-a imbunatatit mult mai mult decat ne asteptam", a spus Koch.

UEFA le-a cerut celor 12 tari gazda, printre care este si Romania, sa prezinte planurilor lor pentru intrarea pe stadioane si alte probleme. Anul trecut, UEFA a mentionat patru scenarii operationale: stadion deschis la capacitate maxima, deschis cu o capacitate de cel putin 50%, stadion deschis cu o capacitate intre 20-30% sau meciuri cu portile inchise.

Intrebat cati spectatori ar putea primi stadioanele, Koch a raspuns: "Cred ca mult mai mult decat ne imaginam. In toamna unele tari au fost la 30%, eu cred ca este posibil mai mult de 30%".

Koch a indicat ca UEFA analizeaza posibilitatea ca fanii sa poata calatori in diferite tari ca sa asiste la meciuri.

"Este prea devreme pentru a spune. Vom vedea care este situatia si care sunt cerintele diferitelor tari, dar sper ca macar unele calatorii vor fi posibile, fiindca pana la urma nu calatoriile fac adevarata diferenta. Desigur, fiecare tara a incercat sa se protejeze, dar nu restrictiile de calatorie sunt principala problema. Principala problema este sa oprim acest virus prin detectarea cazurilor, descoperirea contactelor si distantarea sociala. Suntem insa optimisti", a spus Koch.

El a acceptat ca multe vor depinde de abordarea guvernelor din fiecare tara.

Koch s-a aratat optimist datorita asteptatei scaderi a numarului cazurilor de Covid-19 in timpul verii, a campaniilor de vaccinare si a cresterii imunitatii naturale.

"In Europa exista inca mult scepticism in legatura cu forta pandemiei in luna iunie, insa daca va uitati la cifre si la toate posibilitatile pe care le avem, eu cred ca ar trebui sa ne facem planuri optimiste. Fiindca exista posibilitatea ca situatia sa fie la fel de buna ca in vara trecuta. In acest moment aceasta este provocarea, sa gandim in continuare pozitiv si sa facem planuri pentru ce este mai bine, nu sa cadem in capcana de a ne gandi doar la cele mai rele scenarii", a spus elvetianul.

Romania a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Nationala din Capitala. EURO 2020, editie aniversara care celebreaza 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfasura in perioada 11 iunie - 11 iulie in 12 orase: Bucuresti (Romania), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scotia), Bilbao (Spania).

Bucurestiul va gazdui trei partide in cadrul Grupei C si una in faza optimilor de finala.

Final de cariera? Povestea de viata uluitoare a lui Tiger Woods. Si-a inselat sotia cu 121 de femei

VIDEO Primele imagini cu Simona Halep la vaccinul anti COVID-19. "Sper ca poate sa convinga si alte persoane"

Roman Abramovich isi construieste cel mai tare iaht din lume. Ce facilitati are si cat il va costa ambarcatiunea

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Arena Nationala, #Euro 2020, #fani, #stadioane , #stiri fotbal