Dosarul Transferurilor: Martor prins cu contradictii de procuror

Luni, 09 Decembrie 2013, ora 19:04
3253 citiri
Dosarul Transferurilor: Martor prins cu contradictii de procuror
Foto: gsp.ro

Trei fosti membri in CA al FC Dinamo, Ion Stan, Marius Vorniceanu si Vladimir Cohn, au fost audiati, luni, in dosarul transferurilor de la Curtea de Apel Bucuresti, la final instanta stabilind un nou termen pentru 18 decembrie, ora 10.00.

Ion Stan, membru in Consiliul de Administratie al FC Dinamo in doua randuri, a declarat in fata instantei ca la solicitarea clubului, impresarii le gaseau jucatorilor valorosi din lot grupari din strainatate in vederea transferului.

Procurorul l-a rugat pe Ion Stan sa explice contradictiile din declaratiile sale oferite la audierile de la Tribunalul Bucuresti, cand a afirmat ca nu cunoaste nimic despre vanzarea vreunui fotbalist al FC Dinamo, si cele de astazi cand a oferit detalii amanuntite despre transferul lui Cosmin Contra.

"Inainte de a da declaratii la Tribunalul Bucuresti am asteptat sase ore in picioare, eram foarte obosit. In plus, nu imi aduc aminte daca am citit declaratia data atunci la tribunal. Cred ca aspectele aratate in declaratia de atunci vizau perioada 1994-1997 si nu cea de a doua, dupa 1999 cand am revenit in Consiliul de Administratie al FC Dinamo", a raspuns Ion Stan.

"Imi mentin declaratiile date initial la Tribunalul Bucuresti, dar vreau sa fac anumite precizari si completari. Mentionez ca sunt membru fondator al FC Dinamo si am intocmit statutul clubului in 1994. Am facut parte din Consiliul de Administratie in doua perioade, mai intai intre 1994 si 1997 si din 1999 cred ca pana la transformarea clubului in societate comerciala. In 1999 am venit sporadic la sedintele Consiliul de Administratie. La acestea se discuta despre datorii, despre sponsorizari si despre transferuri. Clubul Dinamo mai mult cumpara jucatori decat vindea. Nu stiu concret cum se proceda la Dinamo pentru gasirea unui club din strainatate pentru un anumit jucator. Dar sunt valabile doua posibilitati: fie impresarul fotbalistului gasea prin intermediul altor impresari cluburi in strainatate, fie impresarul cunostea sau era prieten cu presedintele unui club de afara", a spus Stan.

El a mentionat ca isi aduce aminte ca oficialii din conducerea executiva au primit mandat din partea Consiliului de Administratie pentru vanzarea jucatorului Cosmin Contra pentru cel putin 800-900.000 de dolari. "In cadrul unei sedinte s-a discutat si despre transferul lui Cosmin Contra. El era la echipa nationala, era scump ca salariu, si am stabilit sa il vindem cu 800-900.000 de dolari. Pentru acea perioada era o suma mare. Din ce imi aduc aminte, la acea sedinta dintre membri au mai participat Nicolae Berechet, Dan Matei Agathon, Marcel Popescu, Simona Marinescu, Vladimir Cohn si Nicolae Badea", a explicat Ion Stan.

In ceea ce priveste transferul mijlocasului Dan Alexa, fostul oficial a afirmat ca nu isi aminteste suma de transfer. "Stiu ca s-a discutat si despre transferul lui Dan Alexa intr-o alta sedinta, dar nu imi aduc aminte suma. In cadrul sedintelor se discuta despre sumele de transfer pe care executivul urma apoi sa le obtina din vanzarea jucatorilor. Oricum, este posibil ca despre Alexa sa se fi discutat o data sau de doua ori si sa nu se fi luat nicio hotarare", a precizat fostul membru al CA al FC Dinamo.

Dintre cei opt inculpati in dosarul transferurilor de la termenul de luni au absentat Jean Padureanu, Cristian Borcea si Gheorghe Popescu.

La termenul din 18 decembrie, ora 10.00, vor fi audiati prin videoconferinta doi martori din strainatate, unul dintre acestia fiind Johan Versluis, reprezentantul firmei olandeze Phoenix B.V. prin care s-au efectuat o parte din transferurile din acest dosar.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#declaratii martori dosarul Transferurilor, #audieri Dosarul Transferurilor , #dosarul transferurilor
Comentarii
Poza SEMACA123
SEMACA123
rank 1
sper ca ion stan sa nu fie una si aceeasi persoana cu ion stan-sri !