Doliu imens în lumea fotbalului. A încetat din viață un atacant german de legendă. Bolile de care suferea

Duminica, 15 August 2021, ora 15:119670 citiri
Doliu imens în lumea fotbalului. A încetat din viață un atacant german de legendă. Bolile de care suferea
Gerd Muller

Celebrul atacant german Gerd Muller, consacrat în tricoul lui Bayern Munchen și al naționalei Germaniei, a decedat duminică, la vârsta de 75 de ani

Gerd Muller suferea de boala Alzheimer, începând din 2015, fiind internat în spital de mai multe ori din acest motiv. De asemenea, neamțul campion mondial în 1974 era afectat de demență.

“Lumea FC Bayern a încremenit astăzi. Clubul şi toţi fanii săi îl plâng pe Gerd Muller, care a încetat din viaţă duminică dimineaţa, la vârsta de 75 de ani”, se arată pe site-ul clubului Bayern Munchen, conform news.ro.

“Vestea morţii lui Gerd Muller ne întristează profund pe noi toţi. El este una dintre cele mai mari legende din istoria FC Bayern, reuşitele sale sunt de neegalat şi el va fi mereu parte a istoriei măreţe a FC Bayern şi a fotbalului german. Gerd va fi mereu în inimile noastre”, a declarat fostul fotbalist Oliver Kahn.

Gerd Muller a făcut istorie cu Bayern şi cu naţionala Germaniei. El a înscris 566 de goluri în 607 meciuri pentru Bayern Munchen şi este deţinătorul recordului de goluri marcate în Bundesliga – 365. La echipa naţională, Muller a înscris 68 de goluri în 62 de meciuri.

A obţinut 14 trofee cu Bayern, între care şi patru la competiţii continentale, precum şi Cupa Mondială (1974) şi Campionatul European (1972) cu Germania.