Copa America: Brazilia a spulberat Peru, iar Neymar pune in pericol recordul lui Pele

Vineri, 18 Iunie 2021, ora 11:01
2684 citiri
Copa America: Brazilia a spulberat Peru, iar Neymar pune in pericol recordul lui Pele
Neymar

Selectionata de fotbal a Braziliei a invins reprezentativa statului Peru cu scorul de 4-0, joi, la Rio de Janeiro, intr-un meci din Grupa B a campionatului Americii de Sud pe natiuni, Copa America, turneu pe care il gazduieste, conform agerpres.ro.

Selecao a obtinut a doua sa victorie in competitie, dupa 3-0 cu Venezuela, prin golurile inscrise de Alex Sandro (12), Neymar (68), Everton Ribeiro (88) si Richarlison (90+3).

Nationala auriverde, care tinteste al zecelea sau trofeu in competitie, invinsese Peru si in finala editiei trecute, in 2019, cu 3-1.

Neymar, care a inscris in ultimele patru meciuri ale nationalei braziliene, a ajuns la 68 de goluri sub tricoul Selecao in 107 meciuri, fiind la doar noua goluri de recordul detinut de Pele.

Brazilia a ajuns la noua victorii consecutive si nu a primit gol in ultimele sase partide. Ultima echipa care marcase contra Braziliei a fost chiar Peru, in meciul pierdut cu 2-4 in octombrie 2020, la Lima, in preliminariile Cupei Mondiale din 2022.

Selectionerul Tite a decis sa faca schimbari in echipa dupa meciul cu Venezuela, inlocuind nu mai putin de sase jucatori, printre cei odihniti fiind Marquinhos, Casemiro si Paqueta. Acest lucru a permis si revenirea lui Thiago Silva in centrul apararii, dupa accidentarea suferita in tricoul lui Chelsea in finala Ligii Campionilor.

Pe stadionul Olimpico Nilton Santos au evoluat echipele:

Brazilia: Ederson - Danilo (Emerson, 84), Eder Militao, Thiago Silva, Alex Sandro (Renan Lodi, 77) - Fabinho, Fred - Everton Cebolinha (Everton Ribeiro, 46), Gabriel Jesus (Roberto Firmino, 72), Gabriel Barbosa 'Gabigol' (Richarlison, 46), Neymar. Selectioner: Tite.

Peru: Pedro Gallese - Aldo Corzo, Christian Ramos, Luis Abram, Marcos Lopez - Renato Tapia, Yoshimar Yotun (Alexis Arias, 74), Andre Carrillo, Sergio Pena (Luis Iberico, 67), Christian Cueva (Gerald Tavara, 74) - Gianluca Lapadula (Alex Valera, 67). Selectioner: Ricardo Gareca.

A arbitrat argentinianul Patricio Loustau.

In celalalt meci al grupei, Columbia si Venezuela au terminat nedecis, 0-0, joi, la Goiania.

Venezuela, constransa sa alinieze multe rezerve din cauza a numerosi titulari infectati cu noul coronavirus, a aratat determinare. Portarul Wuilker Farinez, de la Lens, a fost cel mai bun om al echipei antrenate de portughezul Jose Peseiro.

Columbia a avut nu mai putin de 23 de suturi pe poarta, fata de doar doua ale adversarei.

Alexander Gonzalez, fostul fundas al echipei Dinamo Bucuresti, a evoluat 88 de minute pentru Venezuela.

Columbienii au terminat meciul in zece oameni, Luis Diaz fiind eliminat in final (90+3).

Pe stadionul Olimpico Pedro Ludovico Teixeira au evoluat echipele:

Columbia: David Ospina - Daniel Munoz, Yerry Mina, Davinson Sanchez, William Tesillo - Wilmar Barrios, Matheus Uribe, Juan Guillermo Cuadrado, Edwin Cardona (Luis Diaz, 61) - Luis Fernando Muriel (Jaminton Campaz, 61), Duvan Zapata (Miguel Borja, 72). Selectioner: Reinaldo Rueda.

Venezuela: Wuilker Farinez - Alexander Gonzalez (Ronald Hernandez, 88), Francisco La Mantia, Luis Martinez, Luis Del Pino Mago, Yohan Cumana - Junior Moreno, Bernaldo Manzano (Yangel Herrera, 58), Jose Martinez, Cristian Casseres (Edson Castillo, 88), Fernando Aristeguieta (Sergio Cordova, 82). Selectioner: Jose Peseiro.

A arbitrat paraguayanul Eber Aquino.

Clasament:

1. Brazilia 6 puncte (2 jocuri)

2. Columbia 4 p (2 j)

3. Venezuela 1 p (2 j)

4. Ecuador 0 p (1 j)

5. Peru 0 p (1 j)

Născută și crescută la Las Vegas, a spulberat un record al României vechi de 38 de ani
Născută și crescută la Las Vegas, a spulberat un record al României vechi de 38 de ani
Tânăra înotătoare Rebecca Aimee Diaconescu (17 ani) a stabilit o performanță uluitoare la Campionatul Naţional de înot în bazin de 50 m pentru seniori, tineret şi juniori I-II,...
Cea mai mare coroană funerară din România, adusă la priveghiul lui Costel Corduneanu. Omagiu din partea unui interlop ”protejat” VIDEO
Cea mai mare coroană funerară din România, adusă la priveghiul lui Costel Corduneanu. Omagiu din partea unui interlop ”protejat” VIDEO
O coroană imensă de peste 3 metri, făcută din 500 de cale albe și roșii, dar și cu 200 de trandafiri a fost adusă la priveghiul lui Costel Corduneanu, ce are loc în spațiul unui...
#Copa America, #neymar, #pele, #record , #stiri fotbal