Cine e denuntatorul din Dosarul Transferurilor: e ruda cu fratii Becali si l-a jefuit pe Stolojan

Sambata, 21 Noiembrie 2015, ora 11:00
14060 citiri
Cine e denuntatorul din Dosarul Transferurilor: e ruda cu fratii Becali si l-a jefuit pe Stolojan
Foto: Hepta.ro

Omul care le-a spus procurorilor DNA modul in care fratii Becali si Cristi Borcea i-ar fi dat spaga judecatorului Geanina Teodorovici Terceanu este ruda cu fostii impresari si face parte dintr-o banda celebra de hoti.

Denuntatorul din Dosarul Transferurilor se numeste Manole Teodoris, conform unor surse DNA citate de editia tiparita a cotidianului Gazeta Sporturilor.

Cel poreclit "Doris" are in spate o activitate infractionala extrem de bogata, fiind membrul unei grupari de hoti.

Ce pedepse risca Borcea, fratii Becali si judecatorul Terceanu - Interviu

Printre victimele sale s-a aflat si Teodor Stolajan, caruia i-a furat 10 mii de euro si bijuterii din aur. El a fost prins de politie alaturi de colegii sai, la inceputul acestui an, si a fost acuzat de 38 de fapte penale intre 2009 si 2014: spargeri de locuinte, o tentativa de omor si o talharie, conform Mediafax.

Intermediarul spagii din Dosarul Transferurilor da cartile pe fata - ce le-a spus procurorilor

Manole Teodoris i-ar fi denuntat pe fratii Becali si pe Borcea pentru a scapa mai usor in cazurile pe care le are pe rol.

Conform surselor DNA, el ar fi fost intermediarul spagii catre judecatorul Geanina Terceanu.

Stenograme din Dosarul Transferurilor Judecatorul Terceanu: Vai de capul meu! Nu spuneti nimic de mine! Am cheltuit banii!

Istoricul cazului

Potrivit procurorilor, Geanina Teodorovici Terceanu ar fi primit 220 de mii de euro din partea fratilor Becali si a lui Cristi Borcea pentru a-i achita pe inculpatii din Dosarul Transferurilor, fapt ce s-a si intamplat.

Primele suspiciuni ale procurorilor in acest caz au inceput inca din aprilie 2012, cand Terceanu i-a achitat pe cei opt inculpati din Dosarul Transferurilor.

Instrumentarea cazului a inceput in aprilie 2014, iar de atunci procurorii au inceput sa stranga mai multe probe.

Intre timp, in 2013, Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat la inchisoare pe condamnatii din Dosarul Transferurilor, iar Inalta Curte de Casatie si Justitie a mentinut decizia, in martie 2014.

Lista condamnarilor finale din Dosarul Transferurilor, decise de ICCJ:

Ioan Becali - 6 ani si 4 luni

Cristi Borcea - 6 ani si 4 luni

Victor Becali - 4 ani si 8 luni

George Copos - 3 ani si 8 luni

Mihai Stoica - 3 ani si 6 luni

Jean Padureanu - 3 ani si 4 luni

Gigi Netoiu - 3 ani si 4 luni

Gica Popescu - 3 ani, 1 luna si 10 zile

Cei opt condamnati, acuzati de evaziune fiscala, spalare de bani si inselaciune, au creat un prejudiciu total de peste 11,5 milioane de dolari.

Dintre acestia, Jean Padureanu, George Copos si Gica Popescu au fost deja eliberati conditionat.

C.S.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#denuntator Dosarul Transferurilor, #Manole Teodoris Dosarul Transferurilor, #spaga Dosarul Transferurilor , #dosarul transferurilor