Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Fotbal > stiri fotbal
A   A   A

Caz de coruptie in fotbalul european: 2 persoane au fost deja arestate

Caz de coruptie in fotbalul european: 2 persoane au fost deja arestate
Foto: Instagram/Aleksandr Mitrovic
Parchetul belgian a anuntat miercuri ca au fost efectuate sapte perchezitii in Belgia, la Londra si in Monaco, iar doua persoane au fost arestate intr-un dosar de coruptie in fotbal instrumentat la Bruxelles, relateaza AFP.

Ancheta viza initial transferul din 2015 al atacantului sarb Aleksandar Mitrovic, de la Anderlecht si Newcastle United, dosar in care au fost operate o serie de perchezitii pe 24 aprilie in Belgia, la clubul RSC Anderlecht si la sediul Federatiei belgiene, fara a se opera insa arestari.

Noua etapa a anchetei il vizeaza acum pe impresarul Christophe Henrotay, suspectat ca a incasat comisioane frauduloase in cadrul unui alt transfer, si care a fost retinut la Monaco, conform unei surse a AFP.
Parchetul belgian nu a dezvaluit identitatea celor doi arestati, evocand arestarea unui agent de jucatori la Monaco si a asistentului sau intr-o regiune din Belgia. Cei doi sunt acuzati de spalare de bani si de coruptie in cadrul transferurilor de jucatori. Perchezitiile s-au derulat in zilele de marti si miercuri: patru in principatul Monaco, doua in Belgia si una la Londra, a precizat Parchetul belgian.

Aceasta ancheta nu are legatura cu dosarul ''Footballgate'', instrumentat in Belgia si in care 20 de persoane (agenti, arbitri, oficiali de cluburi) au fost inculpati dupa octombrie 2018.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 11 Septembrie 2019, ora 14:00

 Articol citit de 3200 ori

Citeste si: