Bundesliga: Bayern s-a chinuit acasa, Dortmund a defilat in deplasare

Duminica, 27 Octombrie 2013, ora 14:14
1505 citiri
Bundesliga: Bayern s-a chinuit acasa, Dortmund a defilat in deplasare
Foto: Bild

Bayern Munchen nu a avut o partida usoara acasa pe Allianz Arena in etapa a X-a din Bundesliga. Echipa lui Guardiola a invins, scor 3-2, Hertha Berlin si a obtinut toate cele trei puncte, care o mentin in postura de lider.

Oaspetii au inceput in tromba si au deschis scorul prin Ramos in min. 4, pentru ca sase minute mai tarziu Hatira a fost la un pas de a inscrie al doilea gol, dar torpila trimisa de el din lovitura libera a lovit bara.

Bayern a reusit sa iasa din corzi si a egalat prin Mandzukic, in min. 29. Dupa pauza, munchenezii au apasat pe acceleratie si s-au desprins la doua goluri diferenta. Acelasi Mandzukic a inscris pentru a doua oara in min. 51, iar Gotze a punctat in min. 55.

Berlinezii si-au revenit repede din soc si au inscris din nou prin Hatira in min.58. Ultima jumatate de ora a apartinut oaspetilor, care au trecut de cateva ori pe langa egalare. La fluierul final al arbitrului tabela de marcaj a ramas neschimbata, indicand victoria gazdelor.

Intr-o alta partida cunoscuta ca derby-ul bazinului Ruhr, Schalke, adversara a echipei Steaua in Liga Campionilor, a pierdut pe teren propriu, scor 1-3, intalnirea cu Borussia Dortmund.

Jucatorii lui Jurgen Klopp au marcat primii in min. 14 prin Aubameyang. La sfarsitul primei parti, gazdele au avut oportunitatea de a egala din penalty, dar Weindefeller a aparat lovitura de pedepsa executata de Boateng.

In repriza secunda, Dortmund a marcat prin Nuri Sahin in min.58. Schalke a redus din diferenta prin Meyer in min.68, dar sase minute mai tarziu in urma unui contaatac, condus ca la carte de Mhkitaryan, oaspetii au inscris prin Blaszczykowski. Pana la final rezultatul a ramas neschimbat.

Bayer Leverkusen, a castigat, scor 2-1, cu Augsburg. Au marcat Simon Rolfes si Emre Can.

In clasament Bayern conduce cu 26 de puncte, uramata de Dortmund si Leverkusen la egalitate cu 25 de puncte.

Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#Bayern Munchen victorie chinuita, #Dortmund defileza afara, #Bundesliga Bayern Dortmund , #stiri fotbal