Brigada romaneasca la finala Champions League, varianta feminina

Colaborator: Aurel Draghici
Vineri, 03 Mai 2013, ora 20:26 1711 citiri

UEFA a dat pe mana unor arbitre din Romania ultimul act al Women's Champions League, editia 2012/2013, fiind o premiera de acest fel pentru arbitrajul de fotbal autohton.

Astfel, Tedora Albon (Cluj) - central, Petruta Iugulescu (Targoviste) si Mihaela Gomoescu-Tepusa (Bucuresti) - asistenti, plus Cristina Dorcioman (Campulung Muscel) - rezerva vor oficia la disputa cu trofeul pe masa dintre Olimpique Lyonnais (Franta, campioana en-titre a Europei) si VfL Wolsburg (Germania).

Finala va avea loc in ziua de 23 mai, pe arena lui Chelsea, Stamford Bridge din Londra.

Teodora Albon, in varsta de 36 ani, este cotata de mai multi ani ca arbitra nr. 1 a tarii si, totodata, printre cele mai bune de pe batranul continent. Mai mult, sotul acesteia, Mirel Albon, poate fi considerat unul dintre greii fotbalului feminin romanesc ai ultimului deceniu, atat din postura de antrenor al nationalelor tricolore de senioare si junioare, cat si de manager al Olimpiei Cluj - detinatoarea eventului din ultimii doi ani competitionali.

De punctat faptul ca acum aproape doua decenii, mai precis in 1995, Ion Craciunescu arbitra o finala similara la baieti, e vorba de Ajax Amsterdam - AC Milan 1-0 (joc desfasurat la Viena).

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News