BBC, reportaj despre "fotbalistii-sclavi" din Romania

Marti, 09 Februarie 2016, ora 12:453099 citiri
BBC, reportaj despre "fotbalistii-sclavi" din Romania
Foto: Captura TVR

O echipa de reporteri a BBC se afla in aceasta perioada in Bucuresti pentru a realiza un material despre asa-numitii "fotbalisti-sclavi" din Romania.

Englezii sunt interesati de situatia jucatorilor care ajung sa fie blocati la cluburile ce intra in insolventa, fara a-si primi salariile si fara posibilitatea de a-si rezilia contractele, anunta TVR.

Au vorbit cu jurnalistii BBC doi dintre cei mai cunoscuti straini din fotbalul romanesc, fundasul Geraldo Alvesi si mijlocasul Filipe Teixeira, ambii legitimati la Astra Giurgiu in momentul de fata.

Cei doi straini s-au confruntat insa cu problemele puse de insolventa in perioada in care au jucat la Petrolul, astfel ca vorbesc din experienta.

"Noi am fost niste victime. Venim aici ca martori, sa spunem ce s-a intamplat cu noi pe vremea cand jucam la Petrolul", a spus Geraldo, care a avut si un mesaj pentru strainii care se gandesc sa joace in Romania: "Daca vii aici si te gandesti mai mult la bani, va fi foarte greu pentru tine, din toate punctele de vedere".

Presedintele sindicatului fotbalistilor, Emilian Hulubei, le-a spus englezilor ca Romania este singura tara din Europa in care fotbalistii nu isi pot rezilia contractele cu echipele aflate in insolventa chiar daca nu sunt platiti.

In momentul de fata, doua formatii din Liga 1, CFR Cluj si Petrolul, sunt in insolventa, cei de la Dinamo reusind sa iasa din aceasta procedura in urma cu numai cateva luni.