Balaj, la ultimul meci arbitrat: Ce planuri are si ce spune despre sefia FRF. Gest superb facut de Sumudica

Luni, 19 Decembrie 2016, ora 20:44
6426 citiri
Balaj, la ultimul meci arbitrat: Ce planuri are si ce spune despre sefia FRF. Gest superb facut de Sumudica
Foto: captura video Digi Sport

Arbitrul Cristian Balaj a condus ultimul meci din cariera, luni seara, intre Gaz Metan Medias si Astra Giurgiu, scor 0-1.

Balaj a fost vizibil emotionat atat inainte de meci, cand nu si-a putut stapani lacrimile la ceremonia de premiere pentru intreaga cariera, dar si dupa meci, cand a izbucnit in plans atunci cand fetele sale au intrat pe teren.

De asemenea, arbitrul de 45 de ani a fost sarutat pe frunte de antrenorul Astrei Giurgiu, Marius Sumudica, acesta fiind cu cateva luni mai mare decat Balaj.

Dupa meci, "centralul" a dezvaluit ca a avut emotii mai mari decat credea: "Daca si pui suflet, n-are cum sa nu te doara cand parasesti o competitie. (...) Si dimineata cand m-am trezit (am fost emotionat - n.red.), si colegii m-au sunat si plangeau la telefon si asta inseamna mult".

Balaj a explicat si ce va face in viitor, lasand sa se inteleaga ca ar putea intra in televiziune.

"Urmeaza o binemeritata pauza. S-ar putea sa fiu coleg cu unii dintre dvs (reporterii - n.red.). Dorinta ar fi sa prezint ceea ce am trait si ce simte si ce gandeste cu adevarat un arbitru, atunci cand ia o decizie. Ar fi important pentru fotbal, pentru spectatori, sa intre in pielea unui arbitru, si milioane de suporteri sa inteleaga o decizie", a spus arbitrul.

Intrebat daca ar putea candida la sefia FRF, Balaj a precizat: "Prematur. Am purtat discutii pe aceasta tema. In orice caz, daca voi ajunge sa consider ca pot sa fac mai mult, voi incerca sa fiu cat mai fair-play".

"Nu a existat an sa nu existe greseli, nu exista vreun campionat din lume in care sa nu existe greseli. Am demonstrat si eu ca sunt pamantean.

(...) Din pacate, am facut si greseli si imi cer scuze din tot sufletul si trebuie sa stie acei suporteri nemultumiti. Multi m-au intrebat ce spun de fiecare data cand intru pe teren si imi fac cruce. Spun: Doamne ajuta-ma sa nu gresesc", a adaugat baimareanul.

Intrebat care este cea mai frumoasa amintire din cariera, Balaj a raspuns: "Meciul in fata a 85.000 de spectatori, AC Milan - Auxerre (scor 2-0, in septembrie 2010 - n.red.), si reactiile pe plan international pe care le-au avut la adresa mea. Multi spun ca as fi meritat mai mult. Eu mi-am dorit atat sa pot sa duc".

Nu in ultimul rand, arbitrul a spus ca ar fi vrut ramana in continuare in activitate si a precizat ca "trebuie sa inteleaga cei care conduc un fenomen ca trebuie sa cresti valori ca sa le ai", adaugand ca Ovidiu Hategan este cel mai valoros arbitru din noul val.

Citeste scrisoarea transmisa de Balaj cu ocazia retragerii sale

A fost a 342-a partida arbitrata de baimarean in campionatul intern, incepand din 2000, fiind unul dintre cei doi arbitri romani cu peste 300 de meciuri in prima liga. Celalalt este Alexandru Tudor.

Balaj a arbitrat doua meciuri in Champions League, precum si mai multe partide din Europa League si din preliminariile pentru campionate europene si mondiale. Este cetatean de onoare al orasului Baia Mare din anul 2009.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Cristi Balaj ultim meci, #Balaj retragere arbitraj, #Balaj planuri viitor, #Balaj lacrimi meci , #arbitri