Avocatul lui Giovani Becali ofera explicatii: Iata ce pedeapsa va executa de fapt dupa ultima condamnare

Joi, 24 Noiembrie 2016, ora 16:10 19099 citiri
Foto: Hepta.ro

Avocatul lui Giovani Becali, Florin Surghie, a explicat pentru Ziare.com care vor fi efectele ultimei condamnari din dosarul in care a fost gasit vinovat ca i-a dat mita judecatorului Geanina Terceanu.

Florin Surghie a mentionat ca decizia luata de Curtea de Apel Bucuresti nu este definitiva, astfel ca Giovani Becali nu se va intoarce momentan dupa gratii.

Hotararea va fi atacata la ICCJ, iar daca Instanta Suprema va mentine decizia, atunci Giovani va ajunge dupa gratii, spune Surghie.

De asemenea, avocatul a mentionat ca, in cazul unei condamnari definitive, la 21 de zile dupa ce va reajunge in spatele gratiilor, Giovani va avea din nou dreptul de a solicita liberarea conditionata deoarece in calcul se va lua si pedeapsa executata deja.

Practic, Giovani ar putea executa putin peste o luna de inchisoare dupa aceasta noua condamnare, daca cererea de liberare conditionata va fi aprobata.

"Hotararea de la Curtea de Apel nu este definitiva. Nu se executa, poate fi atacata la ICCJ. Daca va ramane definitiva hotararea asa cum este, evident ca se va duce la incarcerare. Numai ca, in raport cu noua pedeapsa de 7 ani si 4 luni, a executat efectiv o treime. Adica pedeapsa executata se deduce, iar el a facut 2 ani si 6 luni. El a executat astfel mai mult de o treime si o sa fie liberat conditionat. Va sta doar 21 de zile si apoi va intra la comisia de liberare conditionata", a spus Florin Surghie pentru Ziare.com.

Contactat de Ziare.com, cunoscutul avocat Daniel Fenechiu a mentionat ca, dupa cele 21 de zile petrecute in inchisoare, Giovani Becali va fi doar eligibil sa solicite liberarea conditionata, dar acest lucru nu inseamna automat ca cererea ii va fi aprobata.

"Nu e obligatoriu ca instanta de judecata sa-ti aprobe prima solicitare de liberare conditionata. Aduceti-va aminte ca la celalalt Becali a durat ceva timp, iar la Basescu nu s-a aprobat. Liberarea conditionata este o facilitate pe care ti-o poate acorda comisia si, respectiv, instanta de judecata, dar nu e o obligatia statului de a te pune in libertate.

Tine si de conduita pe care ai avut-o in inchisoare, de periculizitatea faptelor si de cum se apreciaza ca te-ai reeducat. El va fi dupa 21 de zile doar eligibil sa solicite liberarea conditionata daca nu va primi spor", a afirmat Daniel Fenechiu pentru Ziare.com.

Florin Surghie neaga ca Giovani Becali a plecat in Germania

Totodata, avocatul lui Giovani Becali a negat ca fostul impresar s-ar afla momentan in Germania, la Frankfurt, asa cum s-a vehiculat in presa.

"Este o minciuna sfruntata. Am vorbit cu Ioan Becali acum 10 minute, este acasa si nu are niciun fel de problema. Este acasa, cum sa fie in Germania? De ce sa vina la incarcerare, de unde aceasta prostie?", a comentat Surghie.

Curtea de Apel Bucuresti a dictat joi urmatoarele condamnari: Giovani Becali - 7 ani si 4 luni de inchisoare, Victor Becali - 5 ani si 8 luni de inchisoare, Cristi Borcea - 7 ani si 10 luni, judecatorul Geanina Terceanu - 5 ani si 6 luni.

Cei trei oameni de fotbal i-au oferit Geaninei Terceanu aproximativ 200 de mii de euro spaga pentru a fi achitati in Dosarul Transferurilor, la Tribunalul Bucuresti, ceea ce s-a si intamplat.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Echipe
M
V
E
I
G
P
2
1
1
0
2 - 1
4
2
1
1
0
2 - 1
4
2
1
0
1
3 - 3
3
2
0
0
2
1 - 5
0