Nationala Romaniei, invinsa dramatic in Armenia. Final de meci dezastruos pentru tricolori. Echipa lui Radoi a condus cu 2-1

Miercuri, 31 Martie 2021, ora 20:58
17952 citiri
Nationala Romaniei, invinsa dramatic in Armenia. Final de meci dezastruos pentru tricolori. Echipa lui Radoi a condus cu 2-1
Razvan Marin si Ianis Hagi

Nationala Romaniei a disputat miercuri al treilea meci din preliminariile Cupei Mondiale din 2022, impotriva Armeniei la Erevan.

Tricolorii au fost condusi cu 1-0, au intors rezultatul (2-1) si au jucat in inferioritate numerica, dupa eliminarea lui Puscas, din minutul 77, primind doua goluri in ultimele 5 minute (scor final 3-2 pentru Armenia).

Armenia a obtinut prima sa victorie in fata Romaniei, dupa un joc modest facut de tricolori, in care au abundat greselile, conform agerpres.ro.

Cele sase schimbari facute de selectionerul Mirel Radoi fata de partida cu Germania nu au adus plus care era asteptat, iar echipa a jucat liniar, a construit greoi, fara inspiratie, portarul Florin Nita fiind nevoit sa salveze situatia de mai multe ori.

Prima ocazie a echipei noastre a venit in min. 10, cand Stanciu a executat bine o lovitura libera de la 28 metri, dar portarul Iurcenko a scos de la vinclu. Un minut mai tarziu, Puscas era blocat de portar la 8 metri.

Armenii au trecut pe langa deschiderea scorului in min. 14, cand Mogos a facut o eroare in ofensiva, a urmat un contraatac purtat de Karapetian, al carui sut a fost deviat de Tosca, dar Nita a intervenit salvator. Portarul nostru a retinut in doi timpi sutul lui Barseghian (15) din marginea careului.

Romania a controlat jocul in continuare si a mai avut trei sanse de gol pana la pauza: Maxim a fost imprecis de la 14 metri (23), sutul lui Puscas a fost deviat de un fundas in corner (40), Stanciu a tras de la 22 de metri (41), insa Iurcenko a respins.

La reluare, armenii au fost tot mai incisivi, iar Sagoian (51) a trimis alaturi de tinta, din centrarea lui Hambartumian. Gazdele au reusit sa deschida scorul (56), prin Eduard Spertian, cu un sut deviat de Tosca.

Romania s-a avantat in atac in cautarea egalarii, dar Iurcenko nu a avut probleme cu mingea trimisa de capul de Puscas (60). Nita s-a opus golului la lovitura de cap a lui Adamian (61), la centrarea lui Barseghian.

Romania a reusit sa intoarca scorul in doar 11 minute, prin dubla lui Cicaldau (62, 72): la prima faza, mijlocasul Universitatii Craiova a deviat foarte bine sutul-centrare al colegului sau de club Bancu, iar la a doua a reluat cu capul mingea centrata de acelasi coechipier.

Armenia a primit o mana de ajutor in min. 78, cand tricolorii au ramas in zece, dupa eliminarea lui Puscas, pentru o intrare periculoasa la Calisir, in conditiile in care avea un cartonas galben.

Romania a mai avut o ultima sansa, prin Keseru (81), dar a tras imprecis de la 16 metri.

A urmat apoi un asediu al armenilor, care si-au creat ocazie dupa ocazie. Mai intai Nita a respins sutul lui Sagoian (82), apoi l-a blocat pe Adamian (83), Sagoian (84) a tras peste poarta, Tosca l-a blocat in extremis pe Adamian, dupa o eroare a lui Bancu (86).

Gazdele au egalat cu ajutorul unei erori de arbitraj, Haroian reluand in plasa, din pozitie de ofsaid, centrarea lui Barseghian (87). La doar un minut dupa aceea, Cretu a fost lent in marginea careului si l-a faultat pe Spertian, iar Tigran Barseghian a marcat golul victoriei din penalty (89).

Armenia a ajuns la cinci victorii consecutive in meciurile oficiale, o premiera in istorie acestei echipe. Armenia are maximum de puncte din primele sale trei meciuri in grupa preliminara pentru CM 2022, in timp ce Romania ramane cu cele trei puncte obtinute in fata Macedoniei de Nord (3-2).

Romania, care are programate doua meciuri amicale in aceasta vara, cu Georgia si Anglia, va disputa urmatoarele meciuri oficiale in septembrie, cu Islanda in deplasare (2 septembrie), acasa cu Liechtenstein (5 septembrie) si in deplasare cu Macedonia de Nord (8 septembrie).

La CM 2022 se califica direct primul loc din grupa, locurile secunde urmand sa dispute baraje. Ultima Cupa Mondiala la care a participat Romania a fost cea din 1998, din Franta.

Desfasurarea LIVE a meciului:

*Dezastru pentru Romania pe final de meci. Armenia inscrie din penalty, in minutul 88, dupa un fault comis de Cretu.

*2-2, Armenia egaleaza in minutul 86 dintr-o pozitie suspecta de ofsaid.

*George Puscas e eliminat in minutul 78.

*Cicaldau face dubla in minutul 73, 2-1 pentru Romania. Gol cu capul, dupa o centrare a lui Bancu.

*Romania egaleaza in minutul 62. Cicaldau inscrie din 6 metri, fructificand o actiune initiata de Maxim.

*Gol Armenia in minutul 57, dupa un sut deviat de Tosca. Portarul Nita n-a mai avut ce face.

*0-0 la pauza, a inceput repriza a doua.

*Florin Nita are doua interventii salvatoare. Mai intai respinge miraculos un sut deviat (dupa o gafa a cuplului Mogos - Tosca), dupa care se opune unui alt sut periculos, din afara careului

*Stanciu trimite o minge la vinclu din lovitura libera, dar portarul armean scoate in corner. Puscas are si el o buna oportunitate de a marca, dar rateaza preluarea.

*Armenii au avut prima faza periculoasa, in minutul 3.

*Echipa de start a Romaniei: Nita - Mogos, Chiriches, Tosca, Bancu - Cicaldau, Marin - Man, Stanciu, Maxim - Puscas

Dupa victoria cu Macedonia de Nord (3-2) si esecul cu Germania (0-1), nationala lui Mirel Radoi va da piept cu Armenia, intr-un meci arbitrat de letonul Andris Treimanis. Acesta va fi ajutat de Haralds Gudermanis si Aleksejs Spasjonnikovs, iar Vitalikj Spasjonnikovs va fi in calitate de al patrulea oficial. Singurul contact al centralului de 35 de ani cu nationalele Romaniei dateaza din 2019 cand, la EURO U21, a fost al patrulea oficial la semifinala Germania - Romania 4-2.

La meci vor asista 4.300 de spectatori.

Romania se mai afla in grupa cu Islanda si Liechtenstein.

Clasamentul grupei J: 1. Germania - 6 puncte, 2. Armenia - 6 puncte, 3. Macedonia de Nord - 3 puncte, 4. Romania - 3 puncte, 5. Islanda - niciun punct, 6. Liechtenstein - niciun punct.

La CM 2022 se califica direct primul loc din grupa, locurile secunde urmand sa dispute un play-off.

Cat ghinion! Fara infrangere la EURO, Romania este eliminata din competitie din cauza golaverajului

VIDEO Se inclina in fata lui Gica Hagi: ce a postat UEFA pe contul oficial

"O mana de om pe strazi, in frig". Viata de film a lui Florin Nita, eroul Romaniei contra Germaniei. A muncit la o fabrica de cozonaci

N-a fost să fie Gibraltar! Cine e ultima adversară a României în ”liga piticilor”. De aici începe drumul spre Mondiale
N-a fost să fie Gibraltar! Cine e ultima adversară a României în ”liga piticilor”. De aici începe drumul spre Mondiale
Echipa națională a României a fost repartizată în Grupa 2 a Ligii C din Liga Națiunilor, ediția 2024-2025, alături de Kosovo și Cipru, iar astăzi și-a aflat ultima adversară....
Paradox în grupa preliminară. Naționala României care a învins Germania și Croația, dar nu merge la Euro
Paradox în grupa preliminară. Naționala României care a învins Germania și Croația, dar nu merge la Euro
Naţionala U17 a România a încheiat Turul de Elită cu o victorie în faţa Croaţiei, scor 1-0, dar nu s-a calificat la Euro-19. Unicul gol al confruntării de marţi cu gazda miniturneului...
#nationala, #Armenia, #Romania, #preliminarii CM 2022 , #stiri fotbal